Koolitus“ Piimatoodete omadused“
7. aug. 2020
30.juuli 2020
9.15 – 10.45 Piima teke ja selle koostis (piimavalgud, piim, kui allergeen, talumatuse tekitaja, piimarasv, piima suhkrud, ensüümid ja nende olulisus, muu koostisained) – koolitaja Vilma Tatar, Eesti Maaülikool, õppejõud, doktorant
10.45 – 11.00 – Kohvipaus
11.00 – 12.30 – Piima keemilised, füüsikalised omadused, eeltöötlemine ja selle mõju, nõuded vastuvõtmisel – koolitaja Vilma Tatar, Eesti Maaülikool, õppejõud, doktorant
12.30 – 12.45 – Kohvipaus
12.45 – 13.30 – Tooraine kvaliteedi määravad näitajad (happesus, temperatuur, muud näitajad (tihedus jne) – koolitaja Vilma Tatar, Eesti Maaülikool, õppejõud, doktorant
13.30 – 14.00 – Lõuna
14.00 – 15.30 – Tooraine kvaliteedi määravad näitajad (happesus, temperatuur, muud näitajad (tihedus jne). Eeltöötlemise mõju (vastuvõtmine, separeerimine, normaliseerimine, homogeniseerimine, kuumutamine) – koolitaja Vilma Tatar, Eesti Maaülikool, õppejõud, doktorant
15.30 – 15.45 – kohvipaus
15.45 – 16.30 – Eeltöötlemise mõju (vastuvõtmine, separeerimine, normaliseerimine, homogeniseerimine, kuumutamine) – koolitaja Vilma Tatar, Eesti Maaülikool, õppejõud, doktorant
6.august 2020
9.00 – 10.30 Praktiline tegevus kooli õppetööstuses: Fermenteeritud piimatoodete valmistamine (juust, jogurt) – koolitaja Edgar Lepman, Olustvere TMK, õppetööstuse juhataja
10.30 – 10.45 – Kohvipaus
10.45 – 12.15 – Praktiline tegevus kooli õppetööstuses: Fermenteeritud piimatoodete valmistamine (juust, jogurt) – koolitaja Edgar Lepman, , Olustvere TMK, õppetööstuse juhataja
12.15 – 12.45 – Lõuna
12.45 – 14.15 – Praktiline tegevus kooli õppetööstuses: Fermenteeritud piimatoodete valmistamine (juust, jogurt) – koolitaja Edgar Lepman, , Olustvere TMK, õppetööstuse juhataja
14.15 – 14.30 Kohvipaus
14.30 – 16.00 – Praktiline tegevus kooli õppetööstuses: Fermenteeritud piimatoodete valmistamine (juust, jogurt) – koolitaja Edgar Lepman, , Olustvere TMK, õppetööstuse juhataja
7.august 2020
9.15 – 10.45 – Praktiline tegevus kooli õppetööstuses: Piimatoodete valmistamine (või) – koolitaja Edgar Lepman, , Olustvere TMK, õppetööstuse juhataja
10.45 – 11.00 – Kohvipaus
11.00 – 12.30 – Praktiline tegevus kooli õppetööstuses: Piimatoodete valmistamine (või) – koolitaja Edgar Lepman, , Olustvere TMK, õppetööstuse juhataja
12.30 – 13.00 – Lõuna
13.00 – 14.30 – Piimatooted (nõuded, klassifikatsioon, tehnoloogia, iseärasused, omadused), Piim (joogi, täispiim jne.), Fermenteeritud tooted (jogurt, juust, muud (keefir, hapendatud pett, hapukoor, kohupiim jne), Või – koolitaja Edgar Lepman, , Olustvere TMK, õppetööstuse juhataja
14.30 – 14.45 Kohvipaus
14.45 – 16.15 – Piimatoodete pakendamine ja märgistus (erinevad pakendid piimatoodete pakendamisel, nende omadused. Pakendite mõju toodete säilimisele. Piima pakendamist ja märgistust reguleeriv seadusandlus). Oluline info, mida on vaja teada piimatoodete müümisel – koolitaja Edgar Lepman, , Olustvere TMK, õppetööstuse juhataja