Infopäev
1. nov. 2016
Mahe- ja kohaliku toidu võrgustiku efektiivsem toimimine põllumajandus- ja toidutootmise ettevõtete konkurentsivõime ja ressursitõhususe suurendamiseks rohemajanduse võtmes.
1. november 2016 kl 12- 17 Restoranis Wabrik, aadressiga Vabaduse 15, Kärdla
Tervituskohv
12:00 Ingrid Vesmes (Maaeluministeerium): Väiketoidutootjale kohalduvad seadusemuudatused. Mis muutub väiketootjale kergemaks?
12:40 Ülle Eplik ja Jaanus Joasoo (Maaeluministeerium): Kohaliku toidu geograafilised tähised Euroopa Liidus ja nende rakendamine põllumajandustoodete turundamise parendamiseks. Kas Hiiumaal on tooteid, millele taotleda EL geograafilist märgistust?
14:15 Aktiivne kohvipaus ja näitlik kokkamine kohalikust toormest.
Sven Rosenstok ja Andrus Talvari (Wabriku peakokad): Kui kiiresti hakkab tööle koostöövõrgustik.
15:00 Lia Rosenberg (UNESCO Programmiala juht) : UNESCO Biosfääri programmi märgitustus, Hiiumaa Roheline märk.
15:20 Krista Kulderknupp Mahe-Eesti tänane seis, Hiiumaa tootjate võimalused.
16:00 Kaja Antons, Kohaliku põllumajandus- ja toidutoote turustamise võimalused COOP kauplustes. Hiiu Köök kohaliku ja mahekauba tellijana, võrgustiku eelised.
16:30 Terje Nepper: Pilk ülemere laevalt, kuidas kasutada Hiiumaal mahetoidu koostöövõrgustikku.
Arutelu
Info ja registreerimine: info@kogu.hiiumaa.ee, 5178597
Infopäeva korraldamist toetab Euroopa Liit.