Infopäeva teemal „Mikrobioloogia, õiged töövõtted mikrobioloogiliste analüüside teostamisel“
25. mai 2017
Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus korraldab infopäeva teemal „Mikrobioloogia, õiged töövõtted mikrobioloogiliste analüüside teostamisel“.
Käsitletavad teemad: mikrobioloogilised ohud toiduainetetööstuses sh levinumad patogeenid; juuretised ja juuretiste käsitlemine ettevõtetes (sh hügieen); ISO standardid mikrobioloogilistele analüüsidele; proovide võtmine, säilitamine, transportimine, käsitlemine mikrobioloogiliseks analüüsideks.
Infopäev hõlmab loengut ja praktilist osa laboris.
Päevakava:
9.30-10.00 Registreerimine, hommikukohv
10.00-10.45 Mikrobioloogilised ohud toiduainetetööstuses (hügieen, biokile, tooraine, töötaja jne)
10.45-11.30 Mikrobioloogilised ohud toiduainetetööstuses (sh levinud patogeenid)
11.30-12.15 Juuretised ja juuretiste käsitlemine ettevõttes (sh hügieen)
12.15-13.00 Lõuna
13.00-13.45 ISO standardid mikrobioloogilistele analüüsidele. Kuidas leida sobilikke standardeid ja neid õigesti kasutada. Analüüsitulemuste interpretatsioon.
Praktiline osa laboris
13.45 -15.00 Mikrobioloogiliste analüüside teostamine vastavalt kehtivatele standarditele (proovide võtmine, säilitamine, transportimine, teostamine ja utiliseerimine).
15.00- 15.15 Kohvipaus
15.15- 16.00 Arutelu, küsimustele vastamine
Infopäev toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse valdkonnas“ raames, läbiviimist toetab Euroopa Liit.
Infopäev on sihtrühmale tasuta (kui ettevõtte vähese tähtsusega abi määr ei ole ületatud). Infopäevade sihtrühmaks on toidu tootmise ja töötlemisega ning toidu töötlemisega tegelevad füüsilised isikud ja ettevõtted (v.a kala- ja kalatoodete valdkond). Tegemist on vähese tähtsusega abiga, abisumma on 72 eurot ühe osaleva inimese kohta.
Info ja registreerimine https://toiduteave.ee/infopaev-25-05-tartus-mikrobioloogia-oiged-toovotted-mikrobioloogiliste-analuuside-teostamisel/