Tarbijate huvidest lähtuvalt on Eestimaa Talupidajate Keskliit asunud välja töötama tegevusplaani kohaliku toidu turuahela lühendamiseks.
"Eesmärgiks on tervisliku ja värske kohaliku toidu viimine lõpptarbija lauale võimalikult kiiresti, liigsete vahendajateta ja mõistliku hinnaga," ütles ETKL-i peadirektor Kaul Nurm. "Eesmärgiks on seatud tarbijate teadlikkuse tõstmine kohaliku toidu väärustest."
Valdav osa toidukaubast müüakse supermarketites, mille varustamiseks korraldatakse suuri rahvusvahelisi hankeid, mille tulemusena on supermarketites müüdav toit tihti anonüümne ja pärit tuhandete kilomeetrite kauguselt. Nii tarbijate kui põllumeeste huvides on tarbida ja toota kohalikku toitu, mis oleks värske ja säilitusainetevaba. Otsemüük ja võimalikult lühikesed turuahelad kujutavadki endast just taolist mudelit, seisab ETKLi avalduses.
Loe artiklit edasi Maalehest