sündmus on möödas
Konverents Terve loom, tervislik toit 2020
4. märts 2020 - 5. märts 2020
Ootame teid 4.-5. märtsil 2020 taas Tartusse, kus Eesti Maaülikooli peahoones toimub iga-aastane konverents „Terve loom, tervislik toit 2020“.
Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse teadlased tutvustavad viimaseid teadustulemusi ja arutlevad koos teiega tulevikusuundade üle.
Traditsioonide kohaselt sisustavad kaks päeva põnevad loengud, sisukad küsimused, meeldivad kohvipausid ning palju uusi kontakte.
Konverents on kõikidele osaleda soovijatele tasuta. Lähem info SIIT.
Registreerimine SIIN
Tulge Tartusse!
Marko Kass
Korraldustoimkonna juht
TERVE LOOM JA TERVISLIK TOIT 2020 Tervislik toit KOLMAPÄEV, 4. märts |
|
Kõnejuht: Marko Kass | |
09.00-10.00 | Registreerimine, tervituskohv |
10.00-10.05 | Avasõnad, tervitus Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassenilt |
10.05-10.30 | Toidutootmise kõrvalsaaduste väärindamine Rajeev Bhat, Eesti Maaülikool Ivi Jõudu, Eesti Maaülikool |
10.30-11.00 | Tarbijate toiduohutuse alane kindlustunne ja selle mõõtmine Ants-Hannes Viira, Eesti Maaülikool |
11.00-11.30 | Toiduohutuse poliitika suundumused Hendrik Kuusk, Maaeluministeerium |
11.30-12.00 | Viinamarjakasvatuse kõrvalsaaduste väärindamine Kadri Karp, Eesti Maaülikool |
12.00-13.00 | LÕUNA ja stendiettekannetega tutvumine |
Kõnejuht: Katrin Laikoja | |
13.00-13.30 | Listeria monocytogenes – probleemi olemus ning ohjamise võimalused Mati Roasto, Eesti Maaülikool |
13.30-14.00 | Taimede kaudu toitu jõudvad mürgid Tõnu Püssa, Eesti Maaülikool |
14.00-14.30 | Beebitoitude väljatöötamine koostöös maaülikooliga Kaia Sink, Saaregurmee OÜ |
14.30-15.00 | Salmonelloos inimestel ning salmonellade esinemine lihatootmise ahelas Kaisa Kuus, Veterinaar- ja Toidulaboratoorium ja Mati Roasto, Eesti Maaülikool |
15.00-15.30 | KOHVIPAUS |
15.30-16.00 | Lambapiima tootmine ja töötlemine Annemari Polikarpus, Viinamärdi talu |
16.00-16.20 | Lambapiima koostis ja tehnoloogilised omadused Vilma Tatar, Eesti Maaülikool |
16.20-16.40 | Juustu soolvee kvaliteet Helena Andreson, Eesti Maaülikool |
16.40-17.00 | EIT Food: kestlikud tarneahelad toorainest tarbijateni Justin Hein, BioCC OÜ |
17.00 | PÄEVA LÕPETAMINE |
19.00 | Õhtusöök eelregistreerumisega restoranis |
Terve loom NELJAPÄEV, 5. märts |
|
Kõnejuht: Marko Kass | |
09.00-09.30 | Kogunemine ja tervituskohv |
09.30-10.00 | Antibiootikumide kasutamine loomakasvatuses Birgit Aasmäe, Eesti Maaülikool |
10.00-10.30 | Sugupullide sperma kvaliteedist Peeter Padrik, Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu |
10.30-11.00 | Sponsorloeng (Anu Ait OÜ) Ülemineku- ja poegimisjärgse perioodi söötmine Onno Breitsma, Biomin, Austria |
11.00-11.30 | Poollooduslikud rohumaad lihaveiste ja lammaste söödabaasina Meelis Ots, Eesti Maaülikool |
11.30-12.00 | Euroopa Liidus registreeritud Eesti söödalisandid Timo Jaaska, BioCC OÜ |
12.00-13.00 | LÕUNA ja stendiettekannetega tutvumine |
Kõnejuht: Priit Päkk | |
13.00-13.30 | Sponsorloeng (Dimedium AS) Digilahendused veiselaudas Sven Saal, Dimedium |
13.30-14.00 | Mobiilirakendus veiste TRSS-i koostamiseks Pekka Kilpeläinen, Oulu Ülikool |
14.00-14.20 | Lammaste käitumine ja kuumastress Giovanni Macrone, Eesti Maaülikool |
14.20-14.40 | Tavatootmise ja mahesigade tervisliku seisundi ning heaolu võrdlus Johanna Piibor, Eesti Maaülikool |
14.40-15.00 | Karjatamiseprojekti GrazyDaiSy tulemustest Ragnar Leming, Eesti Maaülikool |
15.00-15.20 | KOHVIPAUS stendiettekande preemiad annab üle AS Dimedium |
15.20-15.40 | Kas piimalehmade ettesöötmine poegimiseelselt vajalik? Meelis Ots, Eesti Maaülikool |
15.40-16.00 | Piimaveise söötmise kinnisperioodi lõpul Tuomo Kokkonen, Helsinki ülikool |
16.00-17.30 | Paneeldiskussioon – KINNISLEHMA SÖÖTMINE – modereerib Priit Karis |
17.30 | KONVERENTSI LÕPETAMINE |
Konverents toimub programmi “Teadmussiirde pikaajaline programm loomakasvatuse valdkonnas” raames. |