Avaldatud: 29. jaanuar 2021Kategooriad: Uudised

EESTI PÕLLUMAJANDUS-KAUBANDUSKODA PRESSITEADE 29. jaanuar 2021

Pääsukesemärgi said peened napsud, hõrk forellifilee, maitsvad küpsetised ja kodumaine sealiha

Jaanuari lõpus toimus Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja poolt väljaantava Pääsukesemärgi ehk päritolu- ja kvaliteedimärgi „Tunnustatud Eesti Toit“ kandmise õigust taotlevate toodete hindamine. Hindamisel said positiivse hinnangu ja Pääsukesemärgi kandmise õiguse 10 Eesti toiduettevõtte 29 toodet.

„Kõik Pääsukesemärgi saanud tooted on kvaliteetsed ja väga maitsvad, aga eksperdid tõid eriti esile  Junimperium Distillery džinni „Blended Dry Gin“ ning väga maitsev oli ka Heimon Kala toode „Külmsuitsu leegitatud vikerforellifilee“, selgitas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja kvaliteedijuht Evi Randpere.

Randpere sõnul on hea meel tõdeda, et märki taotlesid lisaks senistele Pääsukesemärki kandvaid tooteid tootvatele ettevõtetele ka viis uut tootjat, kes taotlesid oma toodetele Pääsukesemärki esmakordselt. Uustulnukad on Junimperium Distillery kahe džinniga, Tallinn Distillery meerummiga, Linaagro linajahuga, Kadarbiku Köögivili sai Pääsukesemärgi oma porgandimahlale, Heimon Kala aga vikerforelli soolatud ja külmsuitsutatud fileele.

Juba varasemast kodumaist toorainet väärtustavatest ettevõtetest lisandusid Pääsukesemärgiga toodete nimekirja Atria Eesti värskest kodumaisest sealihast valmistatud seitse toodet, Saidafarmi juustukrõpsud, Rõngu Pagari viis kondiitritoodet, Eesti Pagari kolm uudistoodet ja Marjamaa talu neli kodumaist mahla. Pääsukesemärki kannab nüüd kokku 69 ettevõtte 308 toodet. Kõige rohkem Pääsukesemärgiga tooteid leiab Eesti Pagari tootevalikust. Pääsukesemärk on Eesti tuntuim toidumärgis.

„Tavapäraselt hindab põllumajanduskoda uusi tooteid kaks korda aastas, aga seekord pidime sügisese hindamise Covid-19 tingitud probleemidest edasi lükkama ja pisut muutma ka hindamise korraldust. Hindamine viidi läbi koostöös Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskusega – täname keskuse töötajaid ja eksperte abi eest,“ ütles Randpere.

Pääsukesemärgi kandmisõiguse said jaanuaris 2021:

Atria Eesti AS – 7 värsket liha 400g pakendis

             Soolapeekoni lõigud 400g

             Böfsrooganov 400g

             Minutipihv seakaelakarbonaadist 400g

             Minutipihv sea välisfileest 400g

             Peekonilõigud 400g

             Sealiha guljašš 400g

             Seaprae lõigud 400g

Saidafarm OÜ

             Külmkuivatatud juustukrõps tilli ja küüslauguga

Junimperium Distillery OÜ   

             Junimperium Blended Dry Gin

             Junimperium Rhubarb Edition Gin

Tallinn Distillery OÜ 

             Rogervik (meerumm)

Linaagro OÜ

             Linajahu

Rõngu Pagar OÜ 

             Besee

             Brita kook

             Kamarull

             Küpsis Kevadlill

             Küpsis Keeleke

Eesti Pagar AS  

             Haputaina Pehmik

             Kaera Röst

             Kaerasepik

Oksa Marjamaa Talu OÜ     

             Maasika-punasesõstra-mustika mahl vähese suhkruga

             Maasikamahl

             Maasika-rabarberimahl

             Õunamahl

Kadarbiku Köögivili OÜ

             Porgandimahl

Heimon Kala OÜ 

             Õrnas soolas tilliga vikerforellifilee, viilutatud 90g, 500g

             Külmsuitsu leegitatud vikerforellifilee, viilutatud 90g, 500g

             Külmsuitsu vikerforellifilee, viilutatud 90g

             Õrnalt soolatud vikerforellifilee

Lisainfo: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja kvaliteedijuht Evi Randpere, tel 509 7819, evi@epkk.ee

Viimased uudised

Arhiiv

Pikk.ee uudiskirjaga liitumine.

Isikuandmeid töötleme vastavalt Isikuandmete töötlemise põhimõtetele

Täpsem liitumisvorm on leitav https://www.pikk.ee/liitu-uudiskirjaga/