Veebipõhine infopäev toidu säilimisaja määramisest
21. mai 2021 10:00 - 14:30
Infopäev: Toidu säilimisaja ja säilitamistingimuste määramine
Toimumisaeg: 21. mai 2021
Infopäeva formaat: veebiplatvormis Teams
Sihtgrupp: toidu käitlejad, kes tegelevad toidu müügiks pakkumisega
Infopäeva sisu: Käsitletakse toidu säilimisaega mõjutavaid tegureid ja säilimisaja määramise metoodikaid. Antakse ülevaade säilitamisnõuetega seonduvatest muudatustest õigusruumis ja tutvustatakse asjakohaseid juhendeid.
PÄEVAKAVA:
Moderaator: Sirje Potisepp Toiduliidu juhataja
9:50 – 10:00 Registreerimine Teamsis
10:00 – 10:45 Toidu säilitamisnõuetega seonduvad muudatused toiduseaduses
Elsa Peipman, Maaeluministeeriumi toidu keemilise ja bioloogilise ohutuse büroo nõunik
10:45 – 12:00 Toidu säilimisaega mõjutavad tegurid, süsteemne lähenemine toidu säilimisaegade määramisele, Listeria monocytogenes´e olulisus valmistoitude toiduohutuse indikaatorina ja valmistoitude säilimisaja määramisel
Mati Roasto, Eesti Maaülikooli professor, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli juhataja
12:00 – 12:30 PAUS
12:30 – 13:15 Prognoosmudelite ja nakkustestide kasutamine toidu säilimisaja määramisel
Toomas Kramarenko, Veterinaar- ja Toidulaboratooriumi direktori asetäitja toiduohutuse alal
13:15 – 13:35 Säilimisaegade ja säilitamistingimuste märgistamise nõuded
Hellika Kallaste, Maaeluministeeriumi toidu üldnõuete büroo peaspetsialist
13:35 – 14:00 Säilivuskatsete teostamine
Kärt Leppik, Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse säilivusaja ja pakkematerjalide spetsialist
14:00 – 14:15 Päeva kokkuvõte
Infopäevast võivad osa võtta kõik valdkonnas tegutsevad või sellest huvitatud isikud. Osalemine on tasuta, kui ettevõtte vähese tähtsusega abi määr ei ole ületatud.
Ettevõtte vähese tähtsusega abi (VTA) vaba jääki saab kontrollida veebilehelt https://www.rahandusministeerium.ee/et/riigiabi. Tegemist on vähese tähtsusega abiga, abisumma on 72 eurot ühe osaleva inimese kohta.
Infopäev toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse valdkonnas“ raames, läbiviimist toetab Euroopa Liit.
Registreerumine toiduteave.ee lehel https://toiduteave.ee/infopaev-21-05-2021-veebis-toidu-sailimisaja-maaramine/