Koolitus veebis: Toidu sensoorne analüüs
28. mai 2021 09:30 - 15:30
Täienduskoolitus: Toidu sensoorne analüüs
Toimumisaeg: 28. mai 2021
Koolituse formaat: loengud ja praktiline osa veebiplatvormis Teams
Korraldaja: Eesti Toiduainetööstuse Liit
Läbiviija: Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus (TFTAK)
Sihtgrupp: Toidu- ja joogisektori ettevõtete tootearendajad ja kvaliteedi eest vastutavad inimesed.
Koolituse eesmärk on tutvustada osalejatele toidu organoleptilisi omadusi ja nende taju ning sensoorse analüüsi põhitõdesid. Antakse esmane teoreetiline ülevaade sensoorse analüüsi meetoditest ning praktilistest harjutustest assessorite koolitamisel ja monitoorimisel. Praktilise osana viiakse läbi testid, mis võimaldavad osalejatel hinnata oma maitsemeelte tundlikkust ning tutvustavad erinevaid sensoorse analüüsi testimise meetodeid.
PÄEVAKAVA*
9:20 – 9:30 Kogunemine ja registreerimine Teamsis
9:30 – 9:45 Põhimaitsete tuvastamine – duo-trio test – praktiline osa
9:45 – 10:45 Toidu organoleptilised omadused ja nende taju, aroomimolekulid – loeng
10:45 – 11:10 Maitselävede tuvastamine – standardtest (valitud põhimaitsetele) – loeng ja praktiline osa
11:10 – 12:00 Sensoorse analüüsi teooria – assessoritele esitatavad nõuded, hindamise põhitõed – loeng
12:00 – 12:30 Lõunapaus
12:30 – 13:30 Sensoorse analüüsi meetodid ja kasutamise praktikad – loeng
13:30 – 13:45 Paus
13:45 – 15:00 Kirjeldav sensoorne analüüs (töö gruppides) – praktiline osa
15:00 – 15:30 Arutelu ja päeva kokkuvõte
*korraldaja jätab endale õiguse teha vajadusel päevakavas muudatusi
Täienduskoolituse puhul toetatakse põllumajandustoodete tootmise, töötlemise või turustamisega ning põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemisega, sealhulgas toidu valmistamise või töötlemisega, seotud või nimetatud tegevusega tegelevat füüsilisest isikust ettevõtjat ja tema töötajat, eraõigusliku juriidilise isiku osanikku, aktsionäri, liiget, juhtorgani liiget ja tema töötajat ja toidu valmistamise või töötlemisega tegelevat avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liiget või töötajat.
Täienduskoolitus on sihtrühmale tasuta, kui ettevõtte vähese tähtsusega abi määr ei ole ületatud. Tegemist on vähese tähtsusega abiga, abisumma on 120 eurot ühe osaleva inimese kohta.
Registreerumine ja täpsem info toiduteave.ee lehel https://toiduteave.ee/taienduskoolitus-28-05-2021-veebis-toidu-sensoorne-analuus/