Toiduohutuse veebikonverents
10. juuni 2021 10:00 - 17:00
Veebikonverents: Kriis toiduohutuse innovatsioonikiirendiks
Toimumisaeg: 10. juuni 2021
Korraldaja: Eesti Toiduainetööstuse Liit
Osalemine on tasuta. Osa võtma on oodatud kõik toiduvaldkonnas tegutsevad või sellest huvitatud isikud.
PÄEVAKAVA*
9:45 – 10:00 Registreerimine veebis
10:00 – 10:10 Sissejuhatus, Sirje Potisepp, Toiduliidu juhataja
I osa: TOIDUOHUTUS JA SEADUSLOOME
Moderaator: Sirje Potisepp
10:10 – 10:40 Põllumajandus- ja Toiduameti tulevikusuunad
Urmas Kirtsi, Põllumajandus- ja Toiduameti peadirektor
10:40 – 11:15 Toidujäätmete ja -kadude uuringu tutvustus toidutarneahelas
Evelin Piirsalu, Stockholmi Keskkonnainstituudi (SEI) Tallinna Keskuse vanemekspert
11:15 – 11:45 Toidujäätmete tekke vältimise tegevuskava
Kristel Kibin, Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse osakonna nõunik
11:45 – 12:15 EFSA juhendmaterjal Kõlblik kuni, Parim enne ja toiduohutus
Mati Roasto, Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli juhataja
12:15 – 12:20 I sessiooni kokkuvõte
12:20 – 13:00 Lõunapaus
II osa: TOIDUOHUTUS JA MÕJUTEGURID
13:00 – 13:20 Jaekaubanduse külmkapitemperatuuride uuringu tutvustus
Ivar Järving, Tallinna Tehnikaülikooli Keemia ja biotehnoloogia instituudi direktor
13:20 – 13:50 Ülevaade toiduohutuse järelevalvest
Kairi Ramjalg, Põllumajanduse- ja Toiduameti toiduosakonna juhataja
13:50 – 14:20 Toidu säilimistemperatuuri mõju toote mikroobsele kvaliteedile
Inga Sarand, Tallinna Tehnikaülikooli Keemia ja biotehnoloogia instituudi dotsent
14:20 – 14:50 Viiruse õppetunnid Iirimaal
Pamela Byrne, Iirimaa Toiduohutusameti tegevjuht
14:50 – 14:55 II sessiooni kokkuvõte
14:55 – 15:05 Sirutuspaus
III osa: TOIDUOHUTUS JA INNOVATSIOON
15:05 – 15:35 Digilahendused külmaahelas. Lisakulu või abimees?
Katrin Liivat, FoodDocsi asutaja
15:35 – 15:55 Tööriiete innovatsioon Lindströmi näitel
Katrin Fjodorova, Lindström OÜ kliendikogemuse juht
15:55 – 16:05 Innovaatiline ja desinfitseeriv Travel Safe Bio Vodka
Eve Nõmm, Liviko AS turundusjuht
16:05 – 16:25 Uudsed desovahendid pinnatöötluseks toidutootjatele
Kristo Timberg, Chemi-Pharm AS tegevjuht
16:25 – 16:45 Konverentsipäeva kokkuvõte
*korraldaja jätab endale õiguse teha vajadusel programmi muudatusi
Registreerumine toiduteave.ee lehel https://toiduteave.ee/veebikonverents-10-06-2021-kriis-toiduohutuse-innovatsioonikiirendiks/