Toiduhügieeni õppevideod toidu müüjatele aitavad toidukäitlejatel paremini tagada toidu ohutuse.
Toidu müük ja pakkumine ajutises või teisaldatavas käitlemiskohas
Õppevideo sihtgrupp on ajutises või teisaldatavas käitlemiskohas toitu müügiks pakkujad. Toidukäitleja peab tagama pakutava toidu ohutuse. Seda tagab kehtestatud hügieeninõuete, mis kehtivad ühtviisi kõigile toidukäitlejatele, järgimine. Õppevideos näidatakse, kuidas on võimalik tagada toidu ohutus ka ajutises müügikohas. Vaata videot SIIN
Ristsaastumise vältimine – töötaja hügieen ja tooraine liikumine
Õppevideo sihtgrupp on toidu väike- ja mikrokäitlejad, põhiliselt elamiseks kasutatavas käitlemiskohas toitu müügiks valmistajad. Toidukäitleja peab tagama toidu ohutuse. Videos näidatakse, millised on toidukäitleja isikliku hügieeni nõuded ning kuidas käidelda toorainet. Vaata videot SIIN.
Ristsaastumise vältimine – töövahendid, tooraine ja valmistoidu käitlemine
Õppevideo sihtgrupp on toidu väike- ja mikrokäitlejad, põhiliselt elamiseks kasutatavas käitlemiskohas toitu müügiks valmistajad, ka teised toidupakkujad (nt kohvikutepäevadel osalejad). Toidukäitleja peab tagama pakutava toidu ohutuse. Selleks on oluline täita hügieeninõudeid, näiteks hoida ja käidelda eraldi toorainet ning valmistoitu ja kasutada selleks puhtaid töövahendeid. Vaata videot SIIN.
Toidu kuumutamine, jahutamine ja taaskuumutamine
Toiduhügieeni õppevideo sihtgrupp on toidu väike- ja mikrokäitlejad, põhiliselt elamiseks kasutatavas käitlemiskohas toitu müügiks valmistajad, toidupakkujad (nt kohvikutepäevadel osalejad). Toidukäitleja peab tagama pakutava toidu ohutuse. Õppevideos käsitletakse toidu termilist töötlemist toiduohutuse seisukohalt. Vaata videot SIIN.