Veebiseminar: Kuidas vältida ja vähendada toidujäätmeid?
20. okt. 2021 10:00 - 16:30
Veebiseminar: Kuidas vältida ja vähendada toidujäätmeid kaubanduses ja toiduainetööstuses?
Hollandi Saatkond Eestis koostöös Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskuse ja Wageningeni Ülikooliga pakuvad Eesti ettevõtjatele ja teistele huvitatud osapooltele võimaluse tutvuda toidu annetamise ja toidujäätmete vältimise lahendustega Eestis.
Seminaril antakse muuhulgas ülevaade Hollandi riigi poolt toetatud projekti „Ringse toidusüsteemi audit ettevõtetes“ tulemustest. Seminar on osa toidujäätmete vältimise ja vähendamise seminaride sarjast, millega toetatakse riiklikku toidujäätmete tekke vältimise kava elluviimist.
Veebiseminar toimub 20. oktoobril 2021 kell 10:00 – 12:00.
Üritus toimub eesti ja inglise keeles, ingliskeelseid ettekandeid eesti keelde ei tõlgita.
Vaata registreerimise teavet Stockholmi Keskkonnainstituudi veebilehelt.
Veebiseminari kava:
- 10:00-10:05 Sissejuhatus
- 10:05-10:15 Ülevaade kaubandussektori toidujäätmete tekkest Eestis.
- Evelin Piirsalu PhD, vanemekspert, SEI Tallinn
- 10:15-10:30 Uued võimalused ja näited toiduannetamise edendamiseks
- Toidupank
- 10:30-10:45 Toidujäätmete vähendamise tegevused Rimis
- Katrin Bats
- 10:45-11:00 Toidujäätmete vähendamise tegevused Coopis
- Esineja selgub
- 11:00-11:10 Toidujäätmete vähendamise lahenduse tutvustus
- Fudloop
- 11:10-11:30 Ülevaade toidupäästmise projekti tulemustest
- Melanie Kok, Wageningeni Ülikooli esindaja (ettekanne on inglise keeles)
- 11:30-11:40 Tootmisjääkide väärindamise kogemused Eesti käsitöösiidri näitel
- Siidrikoda OÜ esindaja
- 11:40-12:00 Arutelu
Ürituse korraldajad: Hollandi Saatkond Eestis, SEI Tallinn, Wageningeni Ülikool