Toiduhügieeni keskastme koolitus
5. apr. 2013
Tartumaa
Koolituse toimumiskohad teavitatakse osalejatele vähemalt 3 tööpäeva ette.
Tartumaa
TOIDUHÜGIEENI KESKASTME KOOLITUS (24h kursus)
Ettevõtesiseste koolituste korraldajatele
Registreeruda saab www.toretto.ee või telefonil +372 527 1907 või aile@toretto.ee.
Koolituse toimumiskohad teavitatakse osalejatele vähemalt 3 tööpäeva ette.
Kevadkursus 2013 (05. aprill, 09.aprill, 16.aprill), kell 09.00-16.00, Tartu
Maksumus 139€+ km. Hind sisaldab kolmel päeval, 8 akadeemilist tundi auditoorset tööd, koolitusmaterjale ja kohvpause. Soodustus 7%, kui ühest ettevõttest on 3 või enam osalejat.
Varajane registreerija: Registreerides ennast 5 päeva enne koolitust, soodustus 7%.
Sihtrühm: Toitlustus-, toidukaubandus-, toidutootmisettevõtete juhtivtöötajad, kes viivad ettevõttes läbi hügieenialaseid koolitusi.
Eesmärk: Anda teadmisi toiduhügieenist tarbijate tervise turvalisuse tagamiseks, töötajate teadlikkuse tõstmine ja heade hügieenistandardite tagamine ettevõttes. Koolituse korraldamine töötajatele on nõutav Toiduseaduse ja Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse nr. 852/2004 kohaselt.
Käsitletavad teemad:
- Toiduohutuse põhimõtted
- Toiduhügieeni eesmärgid ja ülesanded
- Toidukäitlemise terminoloogia
- Heast hügieenist tulenev kasu
- Puuduliku hügieeniga kaasnev kahju
- Toidu füüsikaline saastumine ja selle vältimine
- Toidu keemiline saastumine ja selle vältimine
- Toidu mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
- Ristsaastumine ja selle ohud
- Isiklik hügieen
- Toitu käitleva töötaja kohustused ja vastutus
- Ettevõttes koolituse läbiviimise korraldamine ja koolitusele esitatavad nõuded
- Koolituskava koostamine, algmaterjalide leidmine
- Mikroorganismide kasvu mõjutavad tegurid
- Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja –infektsioonid
- Toiduainete põhilised toidupatogeenid, nende levik ja kasv
- Biokiled: olulisus, teke, seos sanitatsiooni korraldusega ning biokilede elimineerimine
- Proovide võtmise põhimõtted
- Toiduainete säilitamise meetodid
- Toidu käitlemise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll
- Käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed
- Puhastamine ja desinfitseerimine
- Kahjuritõrje
- Toiduohutuse põhimõtete tutvustamine
- HACCP ajalugu ja vajalikkus
- HACCP 7 printsiipi, HACCP 12 põhimõtet
- Enesekontrolliplaani juurutamise ettevalmistus
- Tehnoloogilise skeemi koostamise viisid
- Ohtude kindlakstegemine, ennetavate abinõud
- Kriitiliste punktide määramine ja kontrolli kehtestamise meetodid
- Enesekontrolliplaani tõhususe tõestuse läbiviimise võimalused
- Dokumenteerimise põhimõtted
Ajakava:
09.00- 10.30 õppetöö
10.30- 10.45 paus
10.45- 12.15 õppetöö
12.15- 12.45 lõuna
12.45- 14.15 õppetöö
14.15- 14.30 paus
14.30- 16.00 õppetöö
- Koolitus vastab Toiduseaduse ning Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse nr. 852/2004 toiduainete hügieeni kohta esitatud nõuetele.
- Õppekavale on väljastatud Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt koolitusluba nr 6664HTM. Selle alusel on osalejal võimalik taotleda eraisiku tuludeklaratsiooni täites tagasi 21 % koolituse maksumusest.
-
Koolituse läbinutele väljastatakse tunnistus.