Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

Pärandniitude väärtuste hindamise koolitus

11. juuni 10:00 - 13:00

Tasuta
𝐎𝐥𝐞𝐝 𝐨𝐨𝐝𝐚𝐭𝐮𝐝 𝐩𝐚̈𝐫𝐚𝐧𝐝𝐧𝐢𝐢𝐭𝐮𝐝𝐞 𝐯𝐚̈𝐚̈𝐫𝐭𝐮𝐬𝐭𝐞 𝐡𝐢𝐧𝐝𝐚𝐦𝐢𝐬𝐞 𝐤𝐨𝐨𝐥𝐢𝐭𝐮𝐬𝐞𝐥𝐞!
🌺𝟏𝟏. 𝐣𝐮𝐮𝐧𝐢𝐥 𝐚𝐥𝐠𝐮𝐬𝐞𝐠𝐚 𝐤𝐞𝐥𝐥 𝟏𝟎:𝟎𝟎 peame Matsalus, Kasari jõe luhtadel selle aasta esimese pärandniidu väärtuste hindamise õppepäeva.
🍀Õppepäeval tutvume lamminiiduga.
🌿Osalema peaksid kindlasti maahooldajad, kes on valinud niiduväärtuste hindamise tasustatud lisategevuse, oodatud on ka need majandajad, kes osalemist niiduväärtuste hindamisel alles plaanivad.
🐑Õppepäeva eesmärk on muuta maahooldaja teadlikumaks hooldatava ala väärtustest ja selle tähtsusest. Loodame, et seeläbi kasvab hooldaja võimekus ala elurikkust iseseisvalt toetada, mis omakorda lubab edaspidi muuta toetussüsteemi nõudeid paindlikumaks ja hooldajakesksemaks.

Registreerimine on avatud 7. juunini. Pane end kindlasti koolitusele kirja siis, kui taotled pärandniitude väärtuste hindamise lisategevust oma lamminiitudel!

Osalejatega koguneme Kirbla külas Kasari jõe silla kõrval asuvas parklas.

Kaasa palun võtta lamminiidu väärtuste hindamise lisategevuse ankeet (vt tulemuspõhise toetuse ja väärtuste hindamise ankeedid ja hindamisjuhised). Niidutaimi aitab tuvastada “Eesti pärandniitude taimed” ja taimeäpp Flora Incognita.

Küsimusi saab esitada ka teiste niiduankeetide kohta. Õppepäev kestab 2-3 tundi.

Plaanis on korraldada sarnaseid õppepäevi ka mujal Eestis (juulis Saaremaal ja Hiiumaal, augustis Põhja-Eestis). Kuupäevad ja asukohad on selgumisel, jooksev info siinsel kodulehel. Et aga saaksime paremini õppepäevi planeerida, võiksite meile teada anda siin, millises piirkonnas te õppepäevadel osaleda sooviksite.

Vaata ka videoloengut https://www.pikk.ee/vaartuslike-pusirohumaade-sailitamine/