Avaldatud: 11. juuni 2024Kategooriad: Toiduainete tootmine, UudisedSildid: , ,

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda (EPKK) korraldas ülemaailmsel toiduohutuse päeval, 7. juunil 2024 hübriidkonverentsi “Teaduspõhine toiduohutus”. Konverentsil, mis tõi kokku teadlased, poliitikakujundajad ja toidutööstuse esindajad, kuulati uusimaid teadussaavutusi toiduohutuse valdkonnas ja arutleti selle üle, kuidas neid teadmisi praktikas rakendada.

„Sel aastal kuuendat korda peetav ülemaailmne toiduohutuse päev on pühendatud toiduohutusega seotud juhtumitele. Meie pühendame oma toiduohutuse päeva pigem juhtumite ennetamisele,“ ütles Meeli Lindsaar, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja toiduvaldkonna juht.

Konverentsil rõhutati teadusuuringute olulisust toiduohutuse tagamisel. „Eesti teadlaste üle on põhjust uhke olla, sest nad on teinud mitmeid olulisi avastusi toiduohutuse vallas, mis on pälvinud tunnustust üle maailma. Meie teadlaste abil välja töötatud tootearendused on jõudnud poelettidele ja nendest toodetest on saanud tarbijate igapäevased lemmikud,“ lisas Lindsaar.

Konverentsi päev algas uudistega laiast maailmast ja lõppes ettekandega teistmoodi hügieenist. Konverentsi täisprogrammi ja esinejatega saab tutvuda EPKK veebil.

Konverentsi modereeris Rain Kuldjärv, Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus AS teadur.

Toiduohutuse konverents on järelvaadatav

Sündmus toimub MAK 2014-2020 „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ raames. Rahastamisallikas: Euroopa Maaelu Põllumajandusfond (EAFRD).   

Viimased uudised

Arhiiv

Pikk.ee uudiskirjaga liitumine.

Isikuandmeid töötleme vastavalt Isikuandmete töötlemise põhimõtetele

Täpsem liitumisvorm on leitav https://www.pikk.ee/liitu-uudiskirjaga/