Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

Biometaani invetseeringutoetuse infopäev

3. juuli 10:00 - 13:00

Tasuta

Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) avas toetuse põllu- ja metsamajanduse ettevõtetele, et toetada biometaani tootmisüksuste ehitamist ja biogaasi tootmisüksuste ümberehitamist biometaani tootmiseks. Taotlusvooru eelarve on 19,6 miljonit eurot. 

Viimase aasta jooksul on maagaasi hind olnud kõikuv ja kättesaadavus ebastabiilne. Seetõttu võiks kohaliku bioenergia tootmise ja kasutamise suurendamine pakkuda vajalikku lahendust. Samuti aitab kohalike kütuste tootmine suurendada riigi valmisolekut kriisideks ja kohalikku julgeolekut,” sõnab KIKi energeetika ja liikuvuse valdkonnajuht Krisli Kõrgesaar.

  • Toetust saab küsida biometaani tootmisüksuse ehitamiseks või olemasoleva biogaasi tootmisüksuse ümberehitamiseks, et seda saaks kasutada biometaani tootmiseks.
  • Toetust saavad taotleda põllu- ja metsamajandusega tegelevad või nendega seotud äriühingud. 

Taotlusvooru eelarve on 19,6 miljonit eurot ja maksimaalne toetussumma taotleja kohta on 5 miljonit eurot. Taotlusi saab esitada e-toetuse keskkonnas alates 13. juunist 2024 kuni 23. augustini 2024 kell 17.

Lisainfot toetuse kohta leiab KIKi kodulehelt

⇒ Toetuse infopäev toimub 3. juulil kell 10 Teamsi keskkonnas. Eelregistreerimine on avatud kuni 1. juulini SIIN lingil.

Küsimuste korral palun pöörduge KIKi projektikoordinaatori Tiiu Noormaa poole (58 800 210; tiiu.noormaa@kik.ee).

Toetust antakse Euroopa Liidu taasterahastu NextGenerationEU vahenditest ja toetuse töötas välja Regionaal- ja Põllumajandusministeerium koostöös KIKiga.

RRF Taaste- ja vastupidavusrahastu