Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

Sündmuste seeria Sündmuste seeria: noorte äriplaan 2024

Alustava noore ettevõtja äriplaan

29. august 09:00 - 16:00

Tasuta

Infopäev „Põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja äriplaan 2024“

Maaelu Teadmuskeskus korraldab augustis 2024 samasisulised infopäevad põllumajandusliku tegevusega alustavatele noortele ettevõtjatele.

Veebipõhised infopäevad toimuvad 21. augustil, 27. augustil ja 29. augustil. Infopäeval osalemiseks registreeru vähemalt 1 tööpäev ette. Kõigile registreerunud osalejatele saadetakse infopäeval osalemise link 1 tööpäev enne infopäeva algust meilile.

Vastavalt Eesti maaelu arengukava meetme 6.1 “Põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetus” määrusele, on taotlejal kohustus läbida enne taotluse esitamist ettevõtlusalane infopäev (§ 3 lõige 10), mis keskendub äriplaani ja finantsprognooside koostamisele. Peale infopäeva lõppu saadetakse PRIAsse osalejate logi, mille alusel sisestab PRIA osavõtjad oma andmebaasi.

Registreerimine:

21. AUGUSTI INFOPÄEVALE

27. AUGUSTI INFOPÄEVALE

29. AUGUSTI INFOPÄEVALE

 

Infopäevade plaanitav ajakava ja sisu:

9.00-9.15 Sisenemine veebikeskkonda

9.15-9.25 Tervitussõnad ja koolituse ülevaade

9.25-10.45 Põllumajandusettevõtja ärimudeli koostamine (ärimudeli põhialused ja komponendid – ressursid ja vahendid, võtmetegevused, võtmepartnerid põllumajandusettevõtte kulude-tulude struktuur, sihtkliendid, väärtuspakkumine, müügikanalid), praktilised näited, küsimustele vastamine. Lektor Olavy Sülla.

15-minutiline paus

11.00-12.30 Põllumajandusettevõtja äriplaani koostamine (ettevõtja haridus ja kogemus, äriidee, visioon ja eesmärgid, ettevõtluskeskkonna analüüs, infoallikad analüüside koostamiseks, riskid, turu ja nõudluse analüüs, turundusplaan, konkurendid, SWOT analüüs), praktilised näited, küsimustele vastamine. Lektor Olavy Sülla.

30-minutiline lõunapaus

13.00-14.30 Põllumajandustootja finantsplaneerimine (toodangu mahu ja vara kasutuse planeerimine, rahavoogude planeerimise eesmärk, põllumajandussissetulekute arvutamine, kulude planeerimine ja toodangu omahinna arvutamine, kattetulu, rahavoogude pika- ja lühiajaline planeerimine, kulude juhtimine, jätkusuutlikkus, maksud, riskid), praktilised näited, küsimustele vastamine. Lektor Triin Luksepp.

15-minutiline paus

14.45-15.30 Põllumajandustootja finantsplaneerimine jätkub. Lektor Triin Luksepp.

15.30-16.15 Ootused ja soovitused noortele põllumajandustootjatele toetuste taotlemisel. Martin Ott, Regionaal- ja Põllumajandusministeerium.

Soovitused noortele põllumajandustootjatele toetuste taotlemisel – mida karta ja mida vältida. Rando Undrus, PRIA.

16.15 Kokkuvõte, ülevaade Nõuandeteenusest. Sille Roomets, Maaelu Teadmuskeskus

Lektor Olavy Sülla on pikaajalise kogemusega äriplaanide ja põllumajandusettevõtlusega alustamise konsulent (tase 6). Ta on hinnatud äriplaanide, toetustaotluste ja laenutaotluste hindaja, juhendaja ning koolitaja.

Lektor Triin Luksepp on maamajanduse konsulent (tase 6), pikaajalise kogemusega ettevõtete finantsnõustaja nii investeeringute planeerimisel, äriprognooside koostamisel, toetuste taotlemisel, raamatupidamise korraldamisel kui finantside planeerimisel.

Maaelu Teadmuskeskus korraldab infopäeva koostöös Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi ning PRIA-ga. Infopäev viiakse läbi Euroopa Ühtse Põllumajanduspoliitika toetuse abil.