Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

“Tunne oma mulda” põllupäev Allika Talu OÜ-s

22. august 11:00 - 15:30

Tasuta/vaba
Demofarmides esitletakse kliimaga kohanemise võimalusi. Foto: ristiku põuastressist

„Tunne oma mulda“ põllupäev Allika Talu OÜ-s

Maaelu Teadmuskeskus koostöös Allika Talu OÜ-ga korraldavad põllupäeva „Tunne oma mulda“.

Üritus toimub Climate Farm Demo projekti raames, milles Allika Talu osaleb demofarmina. Põllupäeval tutvume Allika Talu tegevuste ja kliimasõbralike praktikatega ning põllumajandusnõustaja Stefan Gernet viib läbi koolituse „Tunne oma mulda“, mille fookuses on rohumaad ning karjatamissüsteemid. Põllupäev läheb arvesse KSM toetuse sobiva õppena.

Stefan Gernet’il on enam kui 11-aastane rahvusvaheline põllumajanduse ja teadustöö kogemus. Stefan on farmi- ja maamajanduspraktikatele keskendunud Savory Instituudi akrediteeritud nõustaja, kes on pühendunud põllumajandusettevõtetes innovaatiliste lahenduste rakendamisele. Tema südameteemaks on loomakasvatuse ja taimekasvatuse integreerimine, eesmärgiga edendada mitmekesiseid maastikke ja kestlikke põllumajandussüsteeme.

Koolituse „Tunne oma mulda“ eesmärk on aidata põllumajandustootjal tunda ja hinnata paremini oma maafondi ning mõista, kuidas vee- ja toitainete ringlus, karja dünaamika ning energiavood mõjutavad sinu muldade tootlikkust ja seisundit. Lisaks õpime praktilise „käed-külge“ lähenemise kaudu, kuidas hinnata ja ära tunda heas seisundis muldi ning kuidas rakendada ettevõttes holistilist lähenemist ja millised on seda toetavad praktikad. Põllupäevalt saad väärtuslikke teadmisi, et viia ellu muutusi ka oma ettevõttes.

Asukoht: Allika Talu OÜ, Allika küla, Saue vald, 76303
Kogunemiskoht: Harjumaa, Saue vald / kogunemiskoht täpsustamisel

PÄEVAKAVA*
10:30–11:00    Kogunemine
11:00–12:30    Teoreetiline osa

  • „Tunne oma mulda“, Stefan Gernet (toimub inglise keeles)

12:30–13:30     Lõuna ja liikumine Allika Talu OÜ-sse (liikumine toimub oma autodega)
13:30–15:30     Allika Talu OÜ külastus

  • Allika Talu OÜ tegevuste tutvustus, Argo Allikmets (Allika Talu OÜ)
  • Praktiline põllujalutus „Tunne oma mulda“, Stefan Gernet (toimub inglise keeles)

* Korraldaja jätab endale õiguse teha päevakavas muudatusi.

PS, infopäeval tõlget inglise keelest eesti keelde tagatud ei ole.

Osalemiseks on vajalik registreerimine, mida saab teha hiljemalt 19. augustini!

Lisainfo: Riina Maruštšak, e-post: riina.marustsak@metk.agri.ee, tel.nr: +372 5845 3394

English below

With over 11 years of international farming and research experience, Stefan Gernert is dedicated to bringing innovative agricultural solutions to farms. As an Accredited Professional with the Savory Institute, he specializes in revitalizing farm and land management practices. His passion lies in reintegrating cattle into grain fields to promote healthy landscapes and resilient farming operations.

“Understanding the Language of the Land” Field Day Introduction: Explore the connection between the water cycle, mineral cycle, community dynamics, and energy flow, and their impact on your land’s productivity and health. Through hands-on activities and expert insights, learn to identify functioning landscapes. Join our interactive Land Discovery Tour to evaluate real landscapes and discover practical holistic land management techniques for your farm. This field day offers valuable insights into regenerative agriculture for farmers of all scales, providing an opportunity to transform your land management practices.

"Tunne oma mulda" põllupäev Allika Talu OÜ-s

Maaelu Teadmuskeskus koostöös Allika Talu OÜ-ga korraldavad 22. augustil põllupäeva Allika Talu OÜ-s.

Kogunemine kell 10:30-11:00, aadress täpsustamisel (piirkond Harjumaa, Saue vald).

Kohtumiseni!

4 Osaleb
Vasta siin