Infopäev Toidu sensoorika I
26. aug. 2014
Harjumaa
AS Toidu- ja Fermentatsiooni Tehnoloogia Arenduskeskus (aadress, Tallinn, Akadeemia tee 15A)
Harjumaa
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldab koolituspäeva (infopäeva) toiduekspertidele. Koolitaja on
Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus.
Toimumisaeg: 26.augustil algusega kell 10:00.
Toimumiskoht: AS Toidu- ja Fermentatsiooni Tehnoloogia Arenduskeskus (aadress, Tallinn, Akadeemia tee 15A)
Koolitajad: Rain Kuldjärv ja Mariliis Holm
Koolituse ettevalmistavad tööd: Julia Rosend ja Edgar Kelman
9:45-10:00 Kogunemine ja osalejate registreerimine
10:00-10:20 Põhimaitsete tuvastamine – duo-trio test
10:20-10:45 Lõhnamolekulid
10:45-11:15 Maitselävede tuvastamine – standardtest (viiele põhimaitsele: magus, soolane, hapu, kibe, umami)
11:15-12:15 Hindamiskomisjoni koolituse teooria – assessoritele esitatavad nõuded, komisjoni töö eripära, hindamise põhitõed
12:15-12:45 Praktilised ülesanded: erinevate proovide hindamine
12:45-13:45 Kirjeldav sensoorne analüüs (LIHA)
13:45-14:00 Päeva kokkuvõte, tulemused, küsimused
Infopäeva toetab Euroopa Liit