Keskastme toiduhügieeni koolitus (Toiduliidu 3-päevane koolitus)
30. sept. 2014
Tartumaa
Tartu, Eesti Maaülikool Kreutzwaldi 56 ruum 303
Tartumaa
Eesti Toiduainetööstuse Liit (Toiduliit) korraldab
Keskastme toiduhügieeni 24H koolituse (taotlus nr. 111014370673).
Koolituse aeg: 30. september – 2. oktoober (24 akadeemilist tundi)
Koolituse toimumiskoht: Tartu, Eesti Maaülikool Kreutzwaldi 56 ruum 303
Koolituspäeval käsitletavad teemad ja osalevad õppejõud:
I koolituspäev Enesekontrolli rakendamine (Katrin Laikoja)
Toidualastest õigusaktidest
Keemilised ohud toidus
Füüsikalised ohud toidus
Enesekontrollisüsteemi eeltingimusprogrammid
Toiduohutuse juhtimissüsteemid, sh HACCP ja ISO:22000
Ohtude analüüs ja riskihindamise põhimõtted
Kriitilised kontrollpunktid toidu käitlemisel
Toiduohutuse juhtimissüsteemide juurutamine ja ajakohastamine
II koolituspäev Tootmishügieen (Mati Roasto)
Tootmisruumide ehituslikud aspektid ja nende seos ettevõtte toidu- ja tootmishügieeniga
Hügieenitsoonide vajalikkus ja selle seos personalihügieeniga
Toidu saastumise, sh ristsaastumise võimalused ja selle vältimine
Käitlemisettevõtte sanitatsiooni põhimõtted, puhastamine ja desinfitseerimine
Biokilede teke, avastamine ja likvideerimine
Listeria monocytogenes tootmishügieeni enim mõjutava faktorina. Probleemi ennetamise ja likvideerimise võimalused
Kahjuritõrje, jäätmekäitlus
III koolituspäev Toiduhügieen (Katrin Laikoja)
Toiduhügieeni põhimõtted
Toidu bioloogiline saastumine
Mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja -infektsioonid
Toidu säilitamise viisid, tingimused ning temperatuuri kontroll
Isikliku hügieeni nõuded
Hügieenikoolituste planeerimine ja läbiviimine
Koolitus lõpeb kirjaliku eksamiga.
Koolituse ajakava:
I õppepäeval II ja III õppepäeval
10.00 – 11.30 Õppetöö 09.00 – 10.30
11.30 – 11.45 Kohvipaus 10.30 – 10.45
11.45 – 13.15 Õppetöö 10.45 – 12.15
13.15 – 14.00 Lõuna 12.15 – 13.00
14.00 – 15.30 Õppetöö 13.00 – 14.30
15.30 – 15.45 Kohvipaus 14.30 – 14.45
15.45 – 17.15 Õppetöö 14.45 – 16.15
Koolituse täielikult läbinutele väljastatakse Eesti Maaülikooli tunnistus.
Koolituse korraldamist toetab Euroopa Liit.
Eesti Toiduainetööstuse Liit
Tel: +372 6 484 978
www.toiduliit.ee