Infopäev “Lihahügieen”
15. mai 2015
Tartumaa
Eesti Maaülikooli tehnikamaja, Kreutzwaldi 56/1-303, Tartu
Tartumaa
Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu Arengukava 2007-2013 meetme 1.1. raames infopäeva
LIHAHÜGIEEN
Sihtrühm: põllumajandustoodete tootmise, toidut ootmise või töötlemisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja tema töötajad
Maht: 6 akadeemilist tundi auditoorset tööd (üks koolituspäev)
Toimumisaeg ja -koht: reede, 15.05.2015, Eesti Maaülikooli Tehnikamaja, Kreutzwaldi 56/1(ruum 303), Tartu
Käsitletavad teemad:
– liha ja lihatoodete roll haiguspuhangute tekkes;
– tapahügieen ja lihakäitlemise hügieen;
– lihakontrolli otsused;
– olulisemad lihaga ülekanduvad toidupatogeenid;
– liha riknemine ja selle kontroll;
– lihakäitlejate isiklik hügieen ning tööohutuse tagamine;
– proovide võtmise ja laboratoorse hindamise põhimõtted.
Õppejõud:
Mati Roasto, professor, Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni osakonna juhataja
Terje Elias, PhD (toiduteadus), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi dotsent
Ajakava
10.00 – 11.30 õppetöö
11.30 – 12.00 kohvipaus
12.00 – 13.30 õppetöö
13.30 – 13.45 paus
13.45 – 15.15 õppetöö
Kursus on sihtrühmale tasuta.
Kohtade arv on piiratud, vajalik eelregistreerimine
maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3174; 731 3175; 731 3275 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressilhttp://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreru-kursusele/
Infopäeva korraldab:
Eesti Maaülikooli avatud ülikool
Tel 731 3174, 731 3275, 731 3175
avayl@emu.ee
http://avatudylikool.emu.ee/
Kreutzwaldi 56/1-304, 306
51014 Tartu