Koolitus „Toidukäitleja enesekontrollisüsteemi (HACCP) loomine ja rakendamine“
6. mai 2015
Harjumaa
Rävala 8, Tallinn
Harjumaa
Toiduliit korraldab MAK 1.1 toetuse abil 6. mail koolituse „Toidukäitleja enesekontrollisüsteemi (HACCP) loomine ja rakendamine“
Koolituse algus kell 10.00
Koolituse eesmärk ja tulemus
Nõue HACCP alastele teadmistele tuleneb Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse (EÜ) nr 852/2004, toiduainete hügieeni kohta, II Lisa XII peatüki punktist 2: 2. et käesoleva määruse artikli 5 lõikes 1 osutatud korra väljatöötamise ja haldamise eest või asjakohaste juhiste rakendamise eest vastutavad isikutel on vastav HACCP põhimõtete kohaldamise alane väljaõpe
Osalejale väljastatakse toiduhügieenialastes õigusaktides nõutud HACCP baaskoolituse läbimist kinnitav tunnistus.
Koolituse sisu
Teemad:
* Mõisted – HACCP, enesekontroll, ohuanalüüs, kriitiline kontrollpunkt, kriitiline piir, seire, korrigeerivad tegevused
* Enesekontrolli tugiprogrammid – loomine, juurutamine, rakendamine HACCP üldised põhimõtted
* Ohtude kindlakstegemine, ohtude ja riskide hindamine
* Ülevaade levinumatest ohtudest – bioloogilised, füüsikalised, keemilised
* Kriitiliste kontrollpunktide määramine
* Kriitiliste piiride kehtestamine kriitilistes kontrollpunktides
* Seire süsteemi valimine iga kriitilise kontrollpunkti jaoks
* Korrigeerivate tegevuste kehtestamine
* Tõestamisprotseduuride määramine
* Enesekontrollisüsteemi dokumenteerimine
* Enesekontrolli juurutamise ettevalmistamine
Koolituse metoodika kirjeldus ja maht
Õppematerjalid, loeng, arutelud.
Koolituse maht: 6 akadeemilist tundi
Lektor/koolitaja: Katrin Valgma Veterinaar- ja Toiduameti peaspetsialist
Eesti Toiduainetööstuse Liit
Estonian Food Industry Association
Saku 15, Tallinn
Tel: +372 6 484 978
Fax: +372 6312 718
E-mail: kadri@toiduliit.ee
www.toiduliit.ee