Taarapõllu talu toodangu peadpööritav edu välismaal näitab, et Eesti eelis toiduainete tootmisel on looduslähedane ja kvaliteetne toode. Seda on paljud Eesti tootjad juba ka mõistnud ja sellele keskendunud. Üks tuntumatest on Taarapõllu kõrval Läti piiri ääres Mõniste vallas tegutsev Metsavenna talu, mis kavandab oma mahepiimast kvaliteetjuustude tootmist. Selleks on võetud šnitti Prantsusmaa parimatest juustudest. Muide, Taarapõllu ja Metsavenna teevad ka omavahel koostööd: nimelt kasvab Taarapõllu mahetoodang Metsavenna talu farmist pärit sõnniku ning virtsa peal.
Eesti väiksust arvestades ei saa meil kunagi olema suurtootmist selle klassikalises mõttes. Seda on näidanud ka aeg: kõik suurtootmised on kadunud nii Võrumaalt kui kogu Eestist. Siinseks reaalsuseks saavad Taarapõllu-taolised väiksed ettevõtted, kus on keskendutud kvaliteedile. Näiteks väike Šveits on juba aastakümneid keskendunud kvaliteetsele väiketootmisele ja saavutanud edu üle kogu maailma.
Tarbija on hakanud viimasel ajal üle maailma kvaliteeti üha rohkem hindama, sest turg on üle ujutatud Hiinas ja muudes väga odavates piirkondades massitoodanguna valminud rämpsuga. Tööstused on toidu tootmise nii üle võlli keeranud, et ehedat toitu on üha raskem leida, seda isegi restoranides. Inimesed tahavad taas tunda päris toidu maitset ja igatsevad sööke, mida valmistasid vanaemad.
Aeg on näidanud, et masstoodangu puhul ei ole võimalik kvaliteeti tagada, seda eriti toiduainete puhul. Näiteks on enamikus masstoodanguna valminud toiduainetes sees säilitus- ja lisaained, mis omakorda kahjustavad inimese tervist ning tekitavad lastel allergiaid. Seevastu näiteks Taarapõllu toodang on nii puhas ja tervislik, et seda võiks oma omaduste tõttu sarnaselt kuivatatud ravimtaimedega vabalt ka apteegis müüa.
Taarapõllu talu puhaste ja ilma säilitusaineteta mahlade tootmine on muutumas kogu maailmas harulduseks, seetõttu pole ime, et seal toodetud mahlad ning marjakrõpsud lähevad väga hästi kaubaks nii kodu- kui välismaal.
Võrumaa Teataja