Hiljuti Euroopa Toiduohutusameti (EFSA) avaldatud arvamuse järgi võib tooreste aprikoosiseemnete ja neist valmistatud toodete toiduks tarbimisega kaasneda mitmeid terviseriske. Põhjuseks on aprikoosiseemneis looduslikult esinev ühend amügdaliin, millest moodustub näiteks närimisel või mikroorganismide tegevuse tulemusel seedekulglas inimesele väga mürgine ühend tsüaniid ehk sinihape. Müüjad reklaamivad aprikoosiseemneid ning neist valmistatud tooteid sageli vähivastase ravimina, kuid tihti ületavad tarbimiseks soovitatavad kogused ohutut mitme- kuni mitmesajakordselt, kirjutab Maablogis Maaeluministeeriumi toidujärelevalve büroo peaspetsialist Anneli Haugas.
Loe lähemalt: https://maablogi.wordpress.com/2016/05/05/aprikoosiseemnetega-tasub-olla-ettevaatlik/