Riigikogu maaelukomisjoni ja sotsiaalkomisjoni istungitel arutatakse homme toiduga saadavate transrasvhapete vähendamise võimalusi. Aasta lõpul valminud Euroopa Komisjoni raportis „Toidus ja elanikkonna üldises dieedis sisalduvate transrasvhapete kohta“ jõutakse järeldusele, et kõige tõhusam viis toiduga saadavate transrasvade vähendamiseks oleks tööstuslike transrasvhapete sisaldusele piirnormi seadmine. Nädalapäevad tagasi kujundas raporti põhjal Eesti seisukoha Vabariigi Valitsus. Kuidas on valdkond praegu Euroopa Liidus reguleeritud, millised on võimalused kehtiva õigusraamistiku muutmiseks ja millest on lähtunud oma seisukoha kujundamisel Eesti, kirjutab Maaeluministeeriumi toidu üldnõuete büroo peaspetsialist Katrin Lõhmus.
Loe lähemalt Maablogis: https://maablogi.wordpress.com/2016/02/08/euroopas-kavandatakse-meetmeid-toiduga-saadavate-transrasvade-vahendamiseks/
Eva Lehtla
Maaeluministeerium
Avalike suhete osakond
Tel. 6256 255
press@agri.ee