Kevad on looduse tärkamise aeg ning erinevaid rohelisi taimi, mida suhu pista, sirgub aedades ja metsa all nobedalt. Ka importkaubana jõuab iga päev meie poelettidele värskeid köögivilju. Kuigi värsked köögiviljad on tervisliku toitumise alus, tuleb arvestada nendes sisalduvate nitraatidega, mis on teatud kogusest alates organismile kahjulikud.
Kuigi õige käitlemisega saab ka koduköögis köögiviljade nitraadisisaldust oluliselt vähendada, ületab Euroopa Toiduohutusameti hinnangul köögiviljade tarbimisest saadav kasu igal juhul võimaliku kahjuliku mõju tervisele. Seega köögi- ja puuviljade tarbimist nende nitraadisisalduse tõttu piirama ei pea, kirjutab Maablogis Maaeluministeeriumi toidu järelevalve büroo juhataja Maia Radin.
Loe lähemalt: https://maablogi.wordpress.com/2016/05/20/nitraadihirmus-koogiviljade-tarbimist-piirama-ei-pea/
Lugupidamisega,
Eva Lehtla
Maaeluministeerium
Avalike suhete osakond
Tel. 55 643 691
press@agri.ee