Ettevõtte elujõulisuse indeks
Ettevõtte elujõulisuse indeks pakuks ettevõtetele tuge arengul, kuid vajadusel hoiataks ka maksejõuetuse ohu ja raskustesse sattumise eest.
Ettevõtte elujõulisuse indeks pakuks ettevõtetele tuge arengul, kuid vajadusel hoiataks ka maksejõuetuse ohu ja raskustesse sattumise eest.
Mahetootmine kogub maailmas jätkuvalt populaarsust ja Eesti paistab sellel teekonnal silma – meie mahetootmise kasv on üks Euroopa kiiremaid. Keskkonnasõbralike praktikatega toodetakse palju erinevaid saaduseid – mahemunadest kartulini! Tutvu lähemalt Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi tellitud ning läbi viidud Eesti Konjunktuuriinstituudi uuringuga „Mahedana müüdud toodangu osakaal mahepõllumajandustoodete toodangust Eestis 2022. aastal“.
TalTech keemia ja biotehnoloogia instituudis on alustanud tööd uus uurimisgrupp, mis otsib alternatiive täna toiduainetööstuses kasutatud naftakeemial ja loomsetel produktidel põhinevatele valkudele. Töö tulemused peaksid laborist jõudma tarbijateni, koostööd tehakse kohalike toidutootjate ja ettevõtluskiirenditega.
Eesti Maakarja Kasvatajate Seltsi tegevjuht ja tõuraamatu pidaja Ege Raid on seda meelt, et maakarja tõugu veiste kasvatamine on Eestis püsinud suuresti tänu entusiastide tegevusele, kuid nii enam edasi jätkata ei ole võimalik.
Riskid on põllumajanduses omavahel tihedalt seotud. Näiteks võib tootja, kes on võtnud kõrge intressiga laenu, sattuda keerulisse olukorda, kui halbade ilmaolude tõttu on saagikus väiksem (tootmisrisk) ning samal ajal on turul põllumajandustoodete kokkuostuhinnad madalad (tururisk).
Toidumaailm on muutumas ja koos sellega meie toidulauad. Tekkinud on uus kategooria – uuendtoit, mis toob meile senitundmatuid maitseid ja võimalusi. Uuendtoidu areng pakub rohkelt põnevust ning avab uusi perspektiive toidusektorile, kuid toob kaasa ka küsimusi, mida tasub tähele panna. Mida toidusektori ettevõtjad võiksid uuendtoidu kohta teada, sealhulgas selle eelised ja võimalikud riskid.
Hundijaht kestis tänavu vaid mõned päevad, kuniks kohus selle esialgse õiguskaitse korras detsembri alguseni peatas.
Iga inimene saab ise oma tervist hoida, kui ta teadlikult vähendab soola, lisatud suhkrute ja küllastunud rasvhapete saamist toidu valmistamise ja söömise ajal. Mida aga teha teadmisega, et olulise osa soolast, lisatud suhkrutest ja küllastunud rasvhapetest saame poest ostetud töödeldud toidust? Vastuste saamiseks vaata Tervise Arengu Instituudi videoloengut "Toidu koostise parandamine".
27. novembrist saavad põllumajandus- ja metsandusettevõtted esitada taotlusi Euroopa Innovatsioonipartnerluse (EIP) projektide toetuseks. Eesmärk on toetada innovaatiliste lahenduste väljatöötamist, mis aitavad ettevõtetel oma tooteid ja teenuseid kiiremini turule tuua ning tõsta nende konkurentsivõimet.
Uuringu andmetel järjest levinum on mõistmine, et keskkonnahoidmine pole vaid tagajärgedega tegelemine, vaid ka kahjusid ennetav käitumine. Lisaks on 2026. aasta kevadel jõustumas direktiiv, mis keelab tõendamata keskkonnaalaste väidete tegemise.