18. Toiduainetööstuse Aastakonverents „Uued olud, uued võimalused“
16. aprill 10:00 - 17:00
FreeOlete oodatud osa võtma traditsioonilisest toidutööstuse aastakonverentsist „Uued olud, uued võimalused?“ T 16. aprillil kell 10.00-17.00 Radisson Blue Olümpia Hotelli Konverentsikeskuses kohapeal või osalejana veebis. Meie konverents toimub ka sel aastal osalejatele hübriidversioonina, kuid ootame osalejaid jälle rohkem kohapeale Radisson Blu Hotel Olümpia Konverentsikeskuse saali.
Palume konverentsile registreeruda hiljemalt T 9. aprilliks SIIT LINGILT
Tänavuse aastakonverentsi raames räägitakse majandusarengutest maailmas, tutvustatakse Eesti jäätmereformi, jäätmereformi korraldust Soomes ja jagatakse praktilisi näiteid Eesti toidu müügist välisturgudele. Selle aasta konverentsi fookuses on toiduainetööstuse majanduskeskkond ja mõjutegurid sh jäätmemajandus, mida lahatakse ka diskussioonivoorus.
Traditsiooniliselt autasustatakse konverentsil ka tootekonkursi “Eesti Parim Toiduaine 2024” võitjaid. Tseremoonial osalevad regionaalminister Madis Kallas ja Vabariigi Presidendi abikaasa pr Sirje Karis.
18. Toiduainetööstuse Aastakonverents 2024: UUED OLUD, UUED VÕIMALUSED
16.aprill 2024
Hübriidkonverents Tallinnas, (Radisson Blu Olümpia hotel)
9.00 – 10.00 Registreerimine, hommikukohv
10.00 – 10.05 Sissejuhatus – Sirje Potisepp Toiduliidu juhataja
10.05 – 10.15 Pöördumine – Veljo Ipits Toiduliidu volikogu esimees
I sessioon: TOIDUAINETÖÖSTUS JA MAJANDUSKESKKOND
Moderaator Sirje Potisepp
10.15 – 11.00 Majandusarengud maailmas lähiaastatel Arko Kurtmann COOP Pank AS ärikliendipanganduse juht ja juhatuse liige
11.00 – 11.30 Kuhu kadus kindlustunne? – Peeter Raudsepp Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor
11.30 – 11.55 Kogemuslugu: kuidas Eesti toitu maailma müüa – Jörgen Herman Liviko AS ekspordidirektor
11.55 – 12.00 I sessiooni kokkuvõte
12.00 – 12.55 Lõuna, fuajees toodete degusteerimised
II sessioon: TOIDUAINETÖÖSTUS JA MÕJUTEGURID
Moderaator: * Sirje Potisepp
13.00 – 14.10 “Eesti Parim Toiduaine 2024” väljakuulutamine, võitjate autasustamine
Tseremoonial osaleb regionaalminister Madis Kallas ja Vabariigi Presidendi abikaasa Sirje Karis
14.10 – 14.40 Jäätmemajanduse korraldusest Soomes – Juha-Heikki Tanskanen Finnish Packaging Recycling RINKI Ltd CEO
14.40 – 15.00 Tervislik paus, toodete degusteerimine
15.00 – 15.30 Eesti jäätmereformist – Ivo Jaanisoo Kliimaministeeriumi asekantsler
15.30 – 16.30 Diskussioonivoor*: Mida teha pakenditega? – Moderaator: Marko Udras
Osalejad: Katrin Tamm Nordic Milk, Janne Laik- Lõhmus Maag Food, Ivo Jaanisoo Kliimaministeerium, Argo Luude Eesti Keskkonnateenused
16.30 – 16.45 Lõppsõna ja kokkuvõte – moderaator
Järgneb vastuvõtt banketisaalis.
*korraldaja jätab endale õiguse teha vajadusel programmi muudatusi
Täpsem info ja registreerimine www.toiduliit.ee või telefonil +3726484621
Konverents toimub “Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas” toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.
18. Toiduainetööstuse Aastakonverents „Uued olud, uued võimalused“ saab järele vaadata: https://youtu.be/6sOPEufMJoo