6. Tasakaalustatud toitumise konverents: Toitumisest ja toidust
30. nov. 2023 10:00
Toimumisaeg: 30. novembril 2023
Konverentsi vorm: hübriidkonverents veebis ja Hestia Hotel Euroopa
Kestvus: 4h 30min (5,7 akadeemilist tundi)
Osalemine konverentsil on kõigile TASUTA, aga kohustuslik on eelregistreerimine hiljemalt 28.11.2023 SIIN
Päevakava:
Moderaator: Sirje Potisepp Toiduliidu juhataja
9:30 – 10:00 Registreerumine veebis ja hommikukohv
I sessioon: Toitumisest
10:00 – 10:10 Sissejuhatus
10:10 – 10:40 Ülevaade Eesti inimeste tervislikust ajakasutusest
Epp Remmelg Eesti Sotsiaaluuringu uuringujuht
10:40 – 11:10 Lõhna- ja maitseühendid maitse – eelistuste mõjutajatena
Kristel Vene TalTech Keemia ja biotehnoloogia instituudi vanemlektor
11:10 – 11:40 Inimeste hoiakud tervisliku toitumise osas
Anna Karolin Kantar – Emori käitumisteaduste ekspert
11:40 – 12:10 Ülevaade pakendipõhisest toidukoostise uuringust
Janne Lauk Tervise Arengu Instituudi toitumise ja liikumise osakonna juhataja
12:10 – 12:25 Toidu koostise parandamise tegevuskavast
Kadi Reintam Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna nõunik
12:25 – 12:30 I sessiooni kokkuvõte
12:30 – 13:15 LÕUNA
II sessioon: Toidust
13:15 – 13:55 Ülevaade uuendatud Põhjamaade toitumissoovitustest
Ursula Schwab professor ja Soome esindaja NNR2023 töögrupis
13:55 – 14:25 Toitumisnõustaja argipäev
Siret Saarsalu Rahvatervise Akadeemia asutaja, tegevjuht, koolitaja
14:25 – 15:10 Toodete reformuleerimisest toidutööstuste näidetel
Kirsti Pääsk Eesti Pagar AS turundusjuht
Kai Põldemaa Saarioinen Eesti OÜ turundusjuht
15:10 – 15:30 Arutelu ja päeva kokkuvõte
Konverents toimub MAK 2014-2020 meetme “Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse,
toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas” toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa
Liit.
Osalemine on tasuta. Osa võtma on oodatud kõik toidu ja toitumise teemast huvitatud.