Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

Eesti toidu visioonikonverents

8. sept. 2021 10:00 - 14:00

Eesti toidu visioonikonverents

Aeg:  8. september 2021 kell 10 – 14

Koht: Veebiülekanne Tohi Distilleryst

Konverents on järelvaadatav https://play.saundland.ee/epkk0809v

 

Registreerimine virtuaalsele konverentsile on avatud siin.

Eesti toidu visioonikonverentsil keskendutakse kahele olulisele teemale – toidu tootmine ja toidu tarbimine täna ja tulevikus. Mida toob kaasa uuenduslik ja innovaatiline toidutootmine toitumisele? Kas alternatiivsed toidud on täisväärtuslikud ja tagavad kõik vajalikud toitained? Kas trendid toidutootmises ja toidu tarbimisel on jäädavad või mööduvad? Neile ja paljudele teistele küsimustele püüame peaasjalikult mitmes vestlusringis vastuseid leida, mõned traditsioonilised ettekanded ikka ka.

 

Vestlusringides osalevad: Siim Tiidemann – Maaeluministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler; Andrus Laaniste – Academic Food Lab koolitaja, kokk; Anu Hellenurme – Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja lihatoimkonna juht; Eliis Salm – Toitumisnõustaja Eesti Vegan Seltsis; Priit Lumi – Elsavie tegevjuht; Riina Annus – piimatoodete tehnoloog; Kaarel Adamberg – bio- ja toiduainetehnoloog; Ene Kärner – Eesti põllumajandusorganisatsioonide esindaja Brüsselis; Riina Maruštšak – teadlik toidutarbija.

Moderaator: Meeli Lindsaar, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige

Päevakava *

10.00-11.45 I osa Tuleviku toidutootmine

Innovaatiline proteiini tootmine – Solar Foods

Kus kasvab tuleviku liha? – Jack Bobo, rahvusvaheliselt tunnustatud toidu futurist

Kas kaerajook on alternatiiv piimale?  – Riina Annus, piimatoodete tehnoloog

Trendid kokanduses – molekulaargastronoomia – Andrus Laaniste, Academic Food Lab koolitaja

 

11.45-12.30 Lõunapaus

 

12.30 – 14.00 II osa Tuleviku toidu tarbimine

Inimesest lähtuv toitumine täna ja homme – Priit Lumi, Elsavie tegevjuht

VeganlusEliis Salm, toitumisnõustaja Eesti Vegan Seltsis

Toitumise müüdid ja tegelikkus – Kaarel Adamberg, bio- ja toiduainetehnoloog

Eesti toidu tulevik – Siim Tiidemann, Maaeluministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler

 

* Korraldajal on vajadusel õigus teha päevakavas muudatusi

 

Konverents toimub MAK 2014-2020 teadmussiirde ja teavituse toetuse meetme rahastusel ja on osalejatele tasuta.

Lisainfo: Maire Vimb, EPKK projektijuht maire@epkk.ee; tel 50 86 664

MAK_logo