EPKK Lihafoorum 2020
10. nov. 2020
Aeg: 10. november
Koht: Rakvere Aqua SPA konverentsikeskus
Moderaator: Marko Kass
09.30 – 10.00 Registreerumine, hommikukohv
10.00 – 10.30 Foorumi avamine ja tervitused – Anu Hellenurme, EPKK lihatoimkonna juhataja
Jätkusuutlik lihasektor, globaalne vaade
10.30 – 11.20 Ülevaade Eesti lihasektorist ja positsioonist põllumajanduse ja kalanduse üldises strateegias, Marko Gorban Maaeluministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler
11.20 – 12.00 Lihasektori globaalsed arengud Euroopa Liidu vaates, Kaido Kroon, Euroopa Komisjon
12.00 – 12.45 Lihasektori seisusest Aasia turgudel, Juha Yrjönen, Nordiska Partners Limited
12.45 – 13.30 Lõunasöök
Ühistegevus
13.30 – 14.10 Tootjaorganisatsioon lihas, teiste liikmesriikide näitel, Tauno Lukas, Euroopa Komisjon
14.10 – 14.45 Esimene tootjaorganisatsioon Eestis, praktiline kogemus kala tootjaorganisatsiooni näitel, Toomas Kevvai, Eesti Kalatootjate Keskühistu
14.45 – 15.15 Eesti Lihaklaster – õppetund uuele tootjaorganisatsioonile, Lembit Lepasalu, Eesti Lihaklaster MTÜ
15.15 – 15.30 Tootjaorganisatsiooni „Eesti liha“ võimalikkus ja eeldused
15.30 – 15.45 Kohvipaus
Tarbija
15.45 – 16.30 Ühiselt lihakvaliteeti arendades, Katri Strohecker, FinnBeef projektijuht
16.30 – 17.10 Haprad tarneahelad. Robert Kitt, Salv Technologies OÜ majandusekspert
17.10 – 18.00 Kokkuvõte foorumist, lõpusõnad moderaatorilt ja lihatoimkonna esinaiselt.
Konverents on sihtrühmale TASUTA.
NB! Registreerige osalemissoov kuni 3. novembrini SIIN või www.pikk.ee (vt sündmuste kalender).
NB! Seoses COVID-19 levikust tingitud olukorraga on meie kõikide turvalisuse huvides maski kandmine soovituslik. Püsigem terved!
Konverents toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm loomakasvatuse tegevusvaldkonna II raames; Rahastamisallikas: riigieelarve, Euroopa Maaelu Põllumajandusfond (EAFRD).