Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

EPKK Lihaveisekasvatuse aastakonverents 2019

22. nov. 2019

EPKK Lihaveisekasvatuse aastakonverents 2019

Toimumiskoht: Rakvere Aqva Konverentsikeskus

Aeg: 22. november 2019

Moderaator: Marko Kass

Lihaveiste arv 2019 a oktoobri seisuga oli 84 816 veist. Ligikaudu pool Eesti lihaveistest peetakse mahepõllumajanduslikult. Kuigi nõudlus mahetoodete järele kasvab, moodustab mahetoodete tarbimine siiski kogutarbimisest endiselt väga väikese osa. Üldised tarbimistrendid näitavad liha tarbimise stabiliseerumist. Tarbijaid mõjutavad aina enam sotsiaalsed ja eetilised kaalutused. Veiselihasektorit mõjutavad nii karja tervis, sektori madal kasumlikkus, veiseliha nõudluse vähenemine kui ka tugev importtoodete surve koduturul. Kuigi Euroopa Liidus on veiseliha hinnad madalaimad Rumeenias, Lätis, Leedus ja Ungaris, on Eesti keskmine veiseliha hind 30% madalam Euroopa Liidu keskmisest.

9.30 registreerumine ja tervituskohv
10.00-10.10 Konverentsi avamine, Tiina Saron – EPKK juhatuse liige
I SESSIOON
10.10-10.50 Läänemere riikide veisekasvatuse konkurentsivõime ja Eesti koht selles, Csaba Jansik, LUKE (Soome loodusressursside jätkusuutliku majandamise ja biomajanduse arendamise keskus), analüütik
10.50 – 11.15 Liivimaa Lihaveis Innovatsiooniklaster 2017-2022, Airi Külvet, MTÜ Liivima Lihaveis
11.15 – 11.40 Ratsiooni jõusööda osakaalu mõju lihaveise nuumajõudlusele ja tasuvusele, Marko Kruusimägi, NURMETU CHAROLAIS OÜ, juhatuse liige
11.40-12.00 Küsimused/vastused/arutelu
12.00-13.00 LÕUNA

II SESSIOON
13.00-13.30 BreedExpo projekt, Jane Mättik, Eesti Lihaveisekasvatajate Selts
13.30-13.50 Lihaveiste hea tervise tagamine, Jane Mättik, Eesti Lihaveisekasvatajate Selts
13.50-14.10 Lihaveisekasvatus – kas hobi või majandustegevus, Taavi Kand, ametnik, lihaveisekasvataja
14.10-14.30 Küsimused/vastused/arutelu
Konverentsi kokkuvõte ja lõpetamine

Lihaveisekasvatuse aastakonverentsile 2019  saad registreerida ennast SIIN.

Rohkem infot http://epkk.ee/22-11-2019-lihaveisekasvatuse-aastakonverents-2019/

MAK_logo