HACCP-põhise enesekontrollisüsteemi verifitseerimine
19. jaan. 2018
HACCP koolitus (verifitseerimise teemaline), mille läbiviijaks on Katrin Laikoja ja Mati Roasto Eesti Maaülikoolist.
Maht: 6 akadeemilist tundi
NB! Osaleda saavad ettevõtted, kelle põhitegevusalaks on põllumajandus, toidu tootmine või töötlemine (v.a kalatoodete tootmine)
Koolituse eesmärk ja kava
Tõsta toidukäitlejate teadlikkust HACCP-põhise enesekontrollisüsteemi verifitseerimise olulisusest ning anda teadmised verifitseerimistegevuste läbiviimiseks
Koolituse teemad:
• enesekontrollisüsteem kui toidukäitleja kohustus;
• HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi;
verifitseerimine ja valideerimine;
• Euroopa Komisjoni juhend eeltingimuste ja HACCP kohta;
• enesekontrollisüsteemi audit verifitseerimismeetodina;
• säilimisaegade õigsuse tõendamine;
• toiduohutuse verifitseerimine Listeria monocytogenes näitel;
• sanitatsiooni efektiivsuse tõendamine (pindade puhtus nii mikroobide kui allergeenide suhtes).
Koolituse ajakava:
9.00-10.30 õppetöö
10.30-10.45 kohvipaus
10.45-12.15 õppetöö
12.15-12.45 lõunapaus
12.45-14.15 õppetöö
14.15-14.30 kohvipaus
14.30-16.00 õppetöö
Õpiväljundid:
Koolituse läbinu mõistab enesekontrollikohustust, tunneb HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi, enesekontrollisüsteemi verifitseerimise ja valideerimine tegevusi, oskab ette valmistada ja läbi viia enesekontrollisüsteemi auditit ja järeltegevusi, tunneb säilimisaegade määramise põhimõtteid ning oskab tõendada toidu ohutust ja sanitatsiooni efektiivsust.
Registreerimine lõppeb 17.jaanuaril või kui kohad saavad täis.
Osalemine koolitusel on TASUTA, aga väga oluline on registreerimine!
Koolitusele on võimalik registreerida lingil: https://goo.gl/forms/TiFhXnIAECem95qV2