Infopäev 25.04.2019 Tallinnas: Standarditel põhinevad toiduohutuse juhtimissüsteemid
25. apr. 2019
25.04 Tallinnas, Tallinna Teeninduskoolis, Majaka 2
https://uus.teeninduskool.ee/?page_id=5321
Korraldaja: Eesti Toiduainetööstuse Liit
Eesti Toiduainetööstuse Liit korraldab infopäeva toitu valmistavatele ja töötlevatele ettevõtetele, et tutvustada erinevaid toidu ohutuse ja kvaliteedi juhtimise süsteeme. Infopäeva eesmärgiks on anda osalejatele praktiline ülevaade erinevatel standarditel põhinevatest juhtimissüsteemidest, tutvustada nende juurutamise põhimõtteid ja võimalusi. Käsitleme nt ISO 9001 (Quality management system), ISO 22 000 (Food safety management), FSSC 22000 (Food Safety System Certification), BRC (British Retail Consortium), IFS (International Featured Standard) standardite nõudeid sh tuues välja nende erinevused. Tutvustame sertifitseerimise süsteemi ning arutleme, milline on standardite rakendamisest saadav kasu ettevõttele.
Põhilektoriks on Erki Kippasto, Procept Consult OÜ, tegevjuht-konsultant.
Päevakava
9:30–10:00 Osalejate registreerimine, tervituskohv
10:00-10:05 Avamine, sissejuhatus infopäeva.
Heneli Lamp, Eesti Toiduainetööstuse Liit
10:05–10:30 Mida kujutab endast toiduohutuse juhtimissüsteem, milleks seda vaja?
Millised on toiduohutuse juhtimissüsteemi standardid ja kuidas neid võrrelda? Kuidas valida enda jaoks sobiv standard? Millist kasu toob toiduohutuse juhtimissüsteemi rakendamine? Millised on sammud, kulutused ja takistused toiduohutuse juhtimissüsteemi arendamisel ja sertifitseerimisel?
Erki Kippasto, Procept Consult OÜ, tegevjuht-konsultant
10:30–12:20 Millised on tuntumad standarditel põhinevad juhtimissüsteemid? Ülevaade
Toiduohutuse poliitika ja ettevõtte konteksti analüüs. Toiduohutuse eesmärgid, mõõdikud ja tegevuskava. HACCP, VACCP, TACCP, HARPC tähendus ja rakendamine. Juhtkonnapoolne ülevaatus. Toiduohutuse juhtimissüsteemi verifitseerimine ja valideerimine.
Erki Kippasto, Procept Consult OÜ, tegevjuht-konsultant
12:20-13:00 Lõuna
13:00-14:00 Millised on tuntumad standarditel põhinevad juhtimissüsteemid? Ülevaade (jätkub)
Töötajate ning ettevõtte nimel tegutsevate isikute teadlikkus ja pädevus. Seire ja kontrolltegevuste tõhus rakendamine. Keemilise, füüsikalise, allergeenidega saastumise vältimise meetmed. Toidu ehtsus, õiguspärasus ja toidu kaitse.
Erki Kippasto, Procept Consult OÜ, tegevjuht-konsultant
14:00-14:45 Kuidas standardile vastavat juhtimissüsteemi üles ehitada?
Toiduohutuse juhtimissüsteemi arendusprojekti juhtimine. Rollid, tegevused, ajakulu.
Erki Kippasto, Procept Consult OÜ, tegevjuht-konsultant
14:45-15:00 Energiapaus
15:00–15:30 Kuidas toimub sõltumatu auditeerimine ja sertifitseerimine?
Ülevaade Eestis tegutsevatest sertifitseerimisasutustest. Ülevaade erinevate standardite hindamissüsteemis ja sertifitseerimisprotsessi eripäradest.
Erki Kippasto, Procept Consult OÜ, tegevjuht-konsultant
15:30-16:15 Milline on standardite rakendamisest saadav kasu ettevõttele-ettevõtja vaade?
Kairit Luhakooder, Solina Group, kvaliteedijuht
Priit Dreimann, HKScan Estonia, kvaliteedijuht
16:15-16:45 Milline on standardite rakendamisest saadav kasu ettevõttele- avaliku sektori vaade?
Martin Minjajev, Maaeluministeerium, toiduohutuse osakonna juhataja
16:45-17:00 Küsimustele vastamine, infopäeva lõpp
Infopäev toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse tegevusvaldkonnas“ raames, läbiviimist toetab Euroopa Liit.
Infopäevast võivad osa võtta kõik valdkonnas tegutsevad või sellest huvitatud isikud. Tegemist on vähese tähtsusega abiga, abisumma on 72 eurot ühe osaleva inimese kohta. Osalemine on tasuta, kui ettevõtte vähese tähtsusega abi määr ei ole ületatud. Ettevõtte vähese tähtsusega abi (VTA) vaba jääki saab kontrollida veebilehelt https://www.rahandusministeerium.ee/et/riigiabi
Registreerimine toimub toiduteave.ee veebilehel.
Lisainfo: info@toiduteave.ee või Heneli Lamp (Eesti Toiduainetööstuse Liit, tel 52 76 399, henelilamp@gmail.com )