Infopäev “Lihahügieen järelvalveametnikele”
16. juuni 2012
Tartumaa
Eesti Maaülikooli Tehnikamajas (Kreutzwaldi 56, III korrus, ruum 303)
Tartumaa
Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu Arengukava 2007-2013 meetme 1.1. raames infopäeva
LIHAHÜGIEEN JÄRELVALVEAMETNIKELE
Sihtrühm: põllumajandustoodete tootmise, toidutootmise, töötlemise või metsa majandamisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud isikud ja tema töötajad
Maht: 6 akadeemilist tundi auditoorset tööd (üks koolituspäev)
Teemad:
• Tapahügieen ja kutsehaigused
• Patogeensete mikroorganismide kontrollmeetmed lihas.
• Värske liha säilivusaja määramine
• Liha riknemine ja roiskumine
• Lihas leiduvad mikroorganismid
• Proovide võtmine. Liha ja lihatoodete mikrobioloogia
• Lihakäitlemisettevõtete tootmiskeskkonna kriitilised kontrollpunktid ja nende kaardistamine
• Sigade ja veiste lihakontrolli sagedasemad patoloogilised leiud Eestis
Õppejõud:
Mati Roasto, dr (vet-med), maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi dotsent
Terje Elias, dr (toiduteadus), maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi lektor
Ajakava:
10.00 – 11.30 õppetöö
11.30 – 11.45 paus
11.45 – 13.15 õppetöö
13.15 – 13.30 paus
13.30 – 15.00 õppetöö
Kursus on sihtrühmale tasuta
Kohtade arv on piiratud, vajalik eelregistreerimine
maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3174; 731 3175; 731 3275 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/tahtis/
Infopäeva korraldamist toetab Euroopa Liit.