Infopäev “Lihahügieen järelvalveametnikele”
14. juuni 2013
Tartumaa
Eesti Maaülikooli Tehnikamaja: Kreutzwaldi 56, Tartu (ruum 303)
Tartumaa
Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu Arengukava 2007-2013 meetme 1.1. raames infopäeva
LIHAHÜGIEEN JÄRELVALVEAMETNIKELE
Sihtrühm põllumajandustoodete tootmise, toidutootmise või töötlemisega
tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja tema töötajad
Maht 6 akadeemilist tundi auditoorset tööd (üks koolituspäev)
Toimumisaeg ja -koht
reede, 14.06.2013, Eesti Maaülikooli Tehnikamaja: Kreutzwaldi 56, Tartu (ruum 303)
Teemad
- Tapahügieen ja kutsehaigused
- Patogeensete mikroorganismide kontrollmeetmed lihas.
- Värske liha säilivusaja määramine
- Liha riknemine ja roiskumine
- Lihas leiduvad mikroorganismid
- Proovide võtmine, liha ja lihatoodete mikrobioloogia
- Lihakäitlemisettevõtete tootmiskeskkonna kriitilised kontrollpunktid ja nende kaardistamine
- Sigade ja veiste lihakontrolli sagedasemad patoloogilised leiud Eestis
Õppejõud
Mati Roasto, dr (vet-med), maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi dotsent
Terje Elias, dr (toiduteadus), maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi lektor
Ajakava
10.00 – 11.30 õppetöö
11.30 – 12.00 kohvipaus
12.00 – 13.30 õppetöö
13.30 – 13.45 paus
13.45 – 15.15 õppetöö
Kursus on sihtrühmale tasuta.
Kohtade arv on piiratud, vajalik eelregistreerimine
maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3174; 731 3175; 731 3275 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/tahtis/
Infopäeva korraldamist toetab Euroopa Liit.