Infopäev „Proovide võtmine ja analüüsimine. Pärm- ja hallitusseened toidus“
29. nov. 2019
BioCC OÜ korraldab infopäeva teemadel
„Proovide võtmine ja analüüsimine. Pärm- ja hallitusseened toidus“
Infopäev hõlmab loengut ja praktilist osa laboris. Osavõtjad jaotatakse kahte rühma.
Loengute ja praktilise osa läbiviijad on teadurid Priit Elias, Liina Kuus ja Epp Songisepp
Infopäevast võivad osa võtta kõik valdkonnas tegutsevad või sellest huvitatud isikud. Tegemist on vähese tähtsusega abiga, abisumma on 72 eurot ühe osaleva inimese kohta. Osalemine on tasuta, kui ettevõtte vähese tähtsusega abi määr ei ole ületatud. Ettevõtte vähese tähtsusega abi (VTA) vaba jääki saab kontrollida veebilehelt https://www.rahandusministeerium.ee/et/riigiabi
Lisainfo: info@toiduteave.ee või
Liina Kuus, BioCC OÜ tootmis-ja arendusjuht, tel 53 097 945, liina.kuus@biocc.eu
Päevakava
9.30-10.00 Registreerimine, hommikukohv
10.00-11.00 Hügieen toiduainetetööstuses
Proovivõtukava, proovide transport, analüüsitulemuste tõlgendamine, tegevusi mittevastavuste puhul. Mikrobioloogilised kriteeriumid ja nende kohaldamise etapid.
11.15-12.15 Pärm- ja hallitusseened toiduainetetööstuses
Vaadeldakse pärm- ja hallitusseente esinemist erinevates toidugruppides (piima-, liha-, puu- ja köögivilja- ning teraviljatooted).
Paralleelselt toimub teisele rühmale praktiline osa laboris
Mikrobioloogilised analüüsid, töövõtted, söötmed, tuvastamine.
12.15-13.00 Lõuna
13.00-14.00 Hügieen toiduainetetööstuses
Proovivõtukava, proovide transport, analüüsitulemuste tõlgendamine, tegevusi mittevastavuste puhul. Mikrobioloogilised kriteeriumid ja nende kohaldamise etapid.
14.15-15.15 Pärmid ja hallitusseened toiduainetetööstuses
Vaadeldakse pärm- ja hallitusseente esinemist erinevates toidugruppides (piima-, liha-, puu- ja köögivilja- ning teraviljatooted).
Paralleelselt toimub esimesele rühmale praktiline osa laboris
Mikrobioloogilised analüüsid, töövõtted, söötmed, tuvastamine.
15.15-16.00 Ühine arutelu, küsimustele vastamine