Infopäev “Tapahügieen”
3. dets. 2013
Tartumaa
Eesti Maaülikooli Tehnikamaja: Kreutzwaldi 56, Tartu, (ruum 303)
Tartumaa
Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu Arengukava 2007-2013 meetme 1.1. raames infopäeva
LIHAHÜGIEEN
Sihtrühm põllumajandustoodete tootmise, toidutootmise või töötlemisega
tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja tema töötajad
Maht 6 akadeemilist tundi auditoorset tööd (üks koolituspäev)
Toimumisaeg ja -koht
teisipäev, 03.12.2013, Eesti Maaülikooli Tehnikamaja: Kreutzwaldi 56, Tartu, (ruum 303)
Teemad
- Tapahügieen ja kutsehaigused
- Patogeensete mikroorganismide kontrollmeetmed lihas.
- Värske liha säilivusaja määramine
- Liha riknemine ja roiskumine
- Lihas leiduvad mikroorganismid
- Proovide võtmine
- Liha ja lihatoodete mikrobioloogia
- Lihakäitlemisettevõtete tootmiskeskkonna kriitilised kontrollpunktid ja nende kaardistamine
- Sigade ja veiste lihakontrolli sagedasemad patoloogilised leiud Eestis
Õppejõud
Mati Roasto, dr (vet-med), maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi dotsent
Terje Elias, dr (toiduteadus), maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi lektor
Ajakava
10.00 – 11.30 õppetöö
11.30 – 12.00 kohvipaus
12.00 – 13.30 õppetöö
13.30 – 13.45 paus
13.45 – 15.15 õppetöö
Kursus on sihtrühmale tasuta.
Kohtade arv on piiratud,
vajalik eelregistreerimine
maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3174; 731 3175; 731 3275
või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil
http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/tahtis/
Ürituse korraldamist toetab Euroopa Liit.
Koolitust korraldab:
Eesti Maaülikooli avatud ülikool
Tel 731 3174, 731 3275, 731 3175
avayl[A]emu.ee
http://avatudylikool.emu.ee/
Kreutzwaldi 56-304, 306
51014 Tartu