Infopäev Tartus: Hea hügieenitava juhendite tutvustus väikekäitlejatele
15. okt. 2020
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldab Eesti põllumajanduse aastanäituse 2020 raames infopäeva „Hea hügieenitava juhendite tutvustus väikekäitlejatele“
Aeg ja koht: 15. oktoober kl 12:00-15:50 ERM-i seminariruumis Helmi Kurrik
Heade hügieenitavade eesmärgiks on selgitada õigusaktist tulenevaid nõudeid ja ühtlustada nõuetest arusaamist. EPKK on tänaseks välja töötanud juhendid väikekäitlejatele kolmes valdkonnas: piimatöötlejatele, puu- ja köögiviljade töötlejatele ning pagari– ja kondiitritoodete valmistajatele. Infopäeval tutvustatakse veebipõhiseid hea hügieenitava juhendeid, räägitakse toiduhügieeni ja enesekontrollinõuete rakendamisest praktikas ning Veterinaar– ja Toiduameti tegevusest nõuete täitmise kontrollimisel.
PÄEVAKAVA
Tervituskohvi pakume alates 11.45st
12:00 – 13:15 Veterinaar- ja Toiduameti tegevused – järelevalve ja nõustamine. Mille vastu kõige enam eksitakse ja kuidas vigu vältida? Hea hügieenitava, kui abimaterjal nõuete täitmisel. Kairi Sisask, VTA mitteloomse ja kombineeritud toidu peaspetsialist
13:15 – 14:00 Hügieeninõuded väikekäitlejatele. Kuidas täita enesekontrolliplaani ja HACCP nõudeid, praktilised näited elust enesest. Katrin Laikoja, mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli lektor
14:00 – 14:20 – Kohvipaus
14:20 – 15:50 – Katrin Laikoja loeng jätkub
Infopäevast võivad osa võtta kõik valdkonnas tegutsevad või sellest huvitatud isikud. Tegemist on vähese tähtsusega abiga, abisumma on 72 eurot ühe osaleva inimese kohta. Osalemine on tasuta, kui ettevõtte vähese tähtsusega abi määr ei ole ületatud.
Täpsem info ja registreerumine: https://toiduteave.ee/infopaev-15-10-2020-tartus-hea-hugieenitava-juhendid/