Infopäev “Toiduohustuse õigusaktid ja järelevalve”
16. mai 10:00 - 14:30
Infopäev: Toiduohutuse õigusaktid ja järelevalve
Toimumisaeg: neljapäev, 16.mai 10:00 – 14:30
Infopäeva formaat: veebiplatvormis Teams
Sihtgrupp: toidu töötlejad, kes tegelevad toiduainete ja toidu müügiks pakkumisega sh toitlustamisega; toidu müüjad
Infopäeva sisu: infopäeval antakse ülevaade viimasel ajal jõustunud, vastuvõtmise või aruteluetapis olevatest õigusaktidest ning suundumustest. Ettekandeid teevad ja küsimustele vastavad konkreetse valdkonna spetsialistid.
Registreerumine infopäevale SIIT lingilt.
PÄEVAKAVA:
Moderaator: Sirje Potisepp Toiduliidu juhataja
9:45 – 10:00 Registreerimine Teamsis
10:00 – 10:35 Uued riiklikud toitumissoovitused
Tagli Pitsi Tervise Arengu Instituudi toitumise ja liikumise valdkonna ekspert
10:35 – 11:00 Muudatustest toidu saasteainete valdkonnas
Anneli Haugas Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonna nõunik
11:00 – 11:15 Ülevaade hommikusöögi direktiividest
Evelin Kivima Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonna peaspetsialist
11:15 – 11:30 EL jäätmedirektiiv ja toidu raiskamise vähendamise nõuded
Ketre Kirs Kliimaministeeriumi ringmajanduse osakonna nõunik
11:30 – 11:50 Toiduga kokkupuutuvatest materjalidest – bisfenoolA ja selle kasutamine
Külli Suurvarik Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonna nõunik
11:50 – 12:20 Lõunapaus
12:20 – 12:35 Muudatused loomse toidu EL hügieenimääruses
Katrin Kempi Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonna nõunik
12:35 – 12:50 Ülevaade suitsutuspreparaatide-esmatoodete ülehindamise taotluste hetkeseisust
Katrin Kempi Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonna nõunik
12:50 – 13:05 Tingimisi toidukõlblik liha
Katrin Kempi Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonna nõunik ja Tiit Piirimäe Põllumajanduse- ja Toiduameti Ida regiooni juhtivspetsialist
13:05 – 13:35 EL metsade raadamise määrusest (EUDR)
Anna-Riin Meensalu Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi põllumajanduspoliitika osakonna peaspetsialist
13:35 – 14:00 Toidu jääkide kasutamine söödaks
Eda Ernes Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonna nõunik
14:00 – 14:25 VVTP memorandum: avaliku sektori asutuste toitlustamises kohaliku ja mahetoidu osakaalu suurendamine, tervist toetava toitumise edendamine ning toidu raiskamise vähendamine
Anneli Tuvike Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonnajuhataja asetäitja
14:25 – 14:30 Päeva kokkuvõte
*Korraldaja võib vajadusel teha päevakavas muudatusi
Infopäev toimub MAK 2014-2020 “Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas” toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.
Infopäev on tasuta ja sellest võivad osa võtta kõik huvitatud isikud. Osalemine on vähese tähtsusega abi (VTA), abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 150 eurot.
Ettevõtte esindajana osalejale on infopäev tasuta, kui ettevõttel on piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki. Ettevõtja peab pidama tekkepõhist arvestust VTA kasutamise üle. VTA vaba jääki saab kontrollida ka veebilehelt https://fin.ee/riigihanked-riigiabi-osalused-kinnisvara/riigiabi