Infopäev veebis piima kvaliteedistandarditest
3. juuni 2021 09:00 - 12:30
EPKK korraldab 3. juunil infopäev-seminari, kus arutatakse kvaliteedikava „Eesti Piim“ koostamise vajaduse ja sisu üle.
Euroopa Liit annab võimaluse toetada kehtestatud nõuetest kõrgemate standardite väljatöötamist ja rakendamist. Mitmed riigid on selliseid võimalusi kasutanud, kvaliteedikavade tingimused on koostöös piima tootjate ja töötlejatega kokku lepitud ning nendest on saanud konkurentsieelis nii kodu- kui eksportturgudel. Ühtse ja kõrgema kvaliteedi saamiseks on oluline määratleda kindlad kvaliteedi ja ohutuse kriteeriumid toorpiimale. EPKK kutsub kaasa mõtlema ja arutlema kvaliteedikava „Eesti Piim“ koostamise vajaduse ja sisu üle.
Infopäeva päevakava*
9:00 – 10:00 Kvaliteedikava väljatöötamine, rakendamine ja kontroll
Liis Raska, Maaeluministeeriumi ekspordi ja turuarenduse büroo peaspetsialist
10:00 – 10:45 Euroopa Liidu kvaliteedikava geograafilise tähise “Sõir” spetsifikaadi protseduur ja väljatöötamine
Heili Sadam, BioCC OÜ toidutehnoloog
10:45 – 11:15 Kvaliteedikavad piimale teiste riikide näidetel
Kaie Laaneväli-Vinokurov, Maaeluministeeriumi põllumajandus- ja toidusektori arengu büroo
11:15 – 12:15 Piima kõrgemad kvaliteedistandardid tagavad paremad majandustulemused
Hardi Tamm, MTÜ Piimaklaster juhatuse liige
12:15 Arutelu ja infopäeva kokkuvõte
* Korraldaja jätab endale õiguse teha vajadusel ajakavas muudatusi
Infopäevast võivad osa võtta kõik valdkonnas tegutsevad või sellest huvitatud isikud. Osalemine on tasuta, kui ettevõtte vähese tähtsusega abi määr ei ole ületatud.
Ettevõtte vähese tähtsusega abi (VTA) vaba jääki saab kontrollida veebilehelt https://www.rahandusministeerium.ee/et/riigiabi. Tegemist on vähese tähtsusega abiga, abisumma on 72 eurot ühe osaleva inimese kohta.
Infopäev toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse valdkonnas“ raames, läbiviimist toetab Euroopa Liit.
Registreerumine toiduteave.ee lehel https://toiduteave.ee/infopaev-03-06-2021-veebis-piima-kvaliteedistandardid/