Infopäev veebis: Toidualase teabe esitamine
16. juuni 2021 10:00 - 13:00
EPKK korraldab 16. juunil toidualase teabe infopäeva veebikeskkonnas zoom.
Infopäev on mõeldud eelkõige toidu väikekäitlejatele ja toidu müügiks valmistajatele. Peateemadeks on õige toitumisalase teabe arvutamine ja esitamine ning see, mida tohib ja mida ei tohi toidu kohta väita. Ka räägime ettevõtetel praktikas tekkinud toidu märgistamise küsimusest ning toome näiteid elust enesest.
Infopäeva päevakava*
9:45 Sisselogimine avatud
10:00 – 10:10 Sissejuhatus
10:10 – 11:10 Peamised probleemid ja tekkinud küsimused toidualase teabe esitamise kohta
Annika Gorelova, Greenclean OÜ tegevjuht ja koolitaja, toidukonsultant, HCP ja toiduohutusskeemide audiitor
11:10-12:10 Toitumisalase teabe ning toitumis- ja tervisealaste väidete toidu märgistusel esitamise nõuded
Külli Johanson, Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna toidu üldnõuete büroo peaspetsialist
12:10 – 13:10 Toitumisalase teabe arvutamine NutriData toote arvutus- ja sisestusprogrammiga
NutriData toidu koostise andmebaasi alused, toitumisalase teabe arvutamine retsepti järgi, programmi kasutamise näpunäited ja levinud vead
Änn Jõgi, Tervise Arengu Instituudi toitumisuuringute osakonna projektijuht
13:10 – 13:15 Kokkuvõte
* Korraldaja jätab endale õiguse teha vajadusel päevakavas muudatusi
Infopäevast võivad osa võtta kõik valdkonnas tegutsevad või sellest huvitatud isikud. Osalemine on tasuta, kui ettevõtte vähese tähtsusega abi määr ei ole ületatud.
Ettevõtte vähese tähtsusega abi (VTA) vaba jääki saab kontrollida veebilehelt https://www.rahandusministeerium.ee/et/riigiabi. Tegemist on vähese tähtsusega abiga, abisumma on 72 eurot ühe osaleva inimese kohta.
Infopäev toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse valdkonnas“ raames, läbiviimist toetab Euroopa Liit.
Registreerumine toiduteave.ee lehel https://toiduteave.ee/infopaev-16-06-2021-veebis-toidualase-teabe-esitamine/