Konverents “Eesti toit ja toidukultuur”
20. nov. 2014
Tartumaa
Eesti Põllumajandusmuuseum, Pargi 4, Ülenurme
Tartumaa
9.30 Leivatares
Tervituskohv
Ülevaade Eesti Põllumajandusmuuseumi tegevustest programmi „Eesti toit“ raames – Merli Sild, Katrin Vask
Häärberi rohelises saalis
10.00–11.40
Kala toiduks tarvitamise ajaloost Eestis – Inna Jürjo
Mõned mõtted Eesti toidu moderniseerumise ajaloost – Ulrike Plath
Kelder kui oma aja peegel – kartohwlist keediste ja kiviktaimlani – Maret Tamjärv
Tuleviku toit on taimetoit! Toitumisalased soovitused 20. sajandi alguse Eesti nõuandekirjanduses – Ester Bardone, Anu Kannike
12.30–14.10
Arengukava „Eesti toit“ – Kadi Raudsepp
Kaubamärk „Eesti talutoit“ – Leho Verk
Leiva tööstuslik tootmine Eestis – Kaarel Vissel
Religioossed toidupiirangud ning nende võimalik mõju Eesti põllumajanduslikule tootmisele – Alver Aria, Ell Vahtramäe
14.30–16.25
Toit eesti diasporaa lugudes – vähetähtis igapäevasus – Riina Reinvelt
Metsasaadused traditsioonilisel toidulaual: taimeteed – Renata Sõukand
Mesi ja mesindussaaduste osakaal meie toitumises – Ellen Pärn
Eesti joogikultuuri reflektsioon Tartu Ülikooli alkoholiteemaliste seminaride kontekstis – Aimar Ventsel
Koduste toiduretseptide kogumisvõistluse „Kodu maitsed“ väljakuulutamine
Info ja registreerimine:
Ell Vahtramäe
7383817