sündmus on möödas
Veebikonverents “Terve loom ja tervislik toit 2021”
3. märts 2021 - 4. märts 2021
Toimumisaeg 3.-4. märts 2021
Konverentsist on oodatud osa võtma kõik soovijad.
Konverents toimub programmi “Teadmussiirde pikaajaline programm loomakasvatuse valdkonnas” raames, on rahastatud Eesti maaelu arengukava 2014 – 2020 vahenditest ning on osalejatele tasuta.
TERVE LOOM JA TERVISLIK TOIT 2021 Tervislik toit KOLMAPÄEV, 3. märts |
|
Kõnejuht: Marko Kass | |
09.40 – 10.00 | SISSE LOGIMINE JA VEEBITERVITUS MUUSIKAGA |
10.00 – 10.05 | Avasõnad, videotervitus Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassenilt |
10.05 – 10.35 | Toidutekkelised haiguspuhangud: põhjused ja ennetamise võimalused Mati Roasto, Katrin Laikoja, Eesti Maaülikool |
10.35 – 11.00 | Toidupatogeenide tuvastamine toidutootmise ja -töötlemise ahelas kasutades molekulaarseid analüüsimeetodeid Mihkel Mäesaar, Eesti Maaülikool |
5 MINUTIT PAUSI | |
11.05 – 11.30 | Toidu märgistamise valdkonna uued algatused Anneli Tuvike, Maaeluministeerium |
11.30 – 12.00 | Roheline piim – kas tulevikutoit või ulme? Ülo Kivine, Tere AS/Farmi |
12.00 – 13.00 | Paus ja stendiettekannete tutvustamine 30 minutit |
Kõnejuht: Katrin Laikoja | |
13.00 – 13.30 | Taimetoitlusega seotud soovitused ja ohud Marit Priinits, Tervise Arengu Instituut |
13.30 – 14.00 | Väiketootja kogemus eksporditurgudele sisenemisel Siim Kabrits, Chaga Health |
5 MINUTIT PAUSI | |
14.05 – 14.25 | Kaerajookide eelised taimsete jookide turul Monica Nabil, Eesti Maaülikool |
14.25 – 14.45 | Kaubanduslike pärmide mõju kombucha omadustele samaaegsel kääritamisel Maarja Abel, Eesti Maaülikool |
14.45 – 15.00 | PAUS |
15.00 – 15.30 | Listeria monocytogenes’e esinemine ja taimsete lisandite antibakteriaalne toime lihatoodetes Julia Koskar, Eesti Maaülikool |
15.30 – 15.50 | Kampülobakterid liha tootmise ahelas Triin Tedersoo, Eesti Maaülikool |
5 MINUTIT PAUSI | |
15.55 – 16.15 | Taimsete tootmisjääkide kasutamine liha- ja kalatoodete väärindamiseks Reelika Rätsep, Eesti Maaülikool |
16.15 – 16.35 | Polütsüklilised aromaatsed süsivesinikud toidus Sirje Jalakas, Eesti Maaülikool |
16.30 – 17.00 | KOKKUVÕTE – PÄEVA LÕPETAMINE |
Terve loom |
|
Kõnejuht: Marko Kass | |
09.15 – 09.30 | SISSE LOGIMINE JA VEEBITERVITUS |
09.30 – 10.00 | Nakkushaiguste levimus ja seos praakimisega Eesti piimaveisekarjades Triin Rilanto, Eesti Maaülikool |
10.00 – 10.30 | Eesti piimaveisefarmide bioturvalisus ja seos nakkushaiguste esinemisega Kerli Mõtus, Eesti Maaülikool |
5 MINUTIT PAUSI | |
10.35 – 11.00 | Piimaveisefarmide vasikatalitajaid motiveerivad tegurid ja seos vasikate suremusega Dagni-Alice Viidu, Eesti Maaülikool |
11.00 – 11.30 | Sponsorloeng Smart Farm esitleb: Kõik, mida mõõdad, läheb paremaks Katri Puusepp ja Sven Saal, Dimedium |
11.30 – 12.00 | Pandeemia mõjud sektorile ja riiklikud tegevused Tiina Saron, Maaeluministeerium |
12.00 – 13.00 | PAUS ja stendiettekannete tutvustamine 30 min |
Kõnejuht: Priit Päkk | |
13.00 – 13.30 | Sigade Aafrika katku olukorrast meil ja EL-is Arvo Viltrop, Eesti Maaülikool |
13.30 – 14.00 | Sigade Aafrika katku putuksiirutajad Reet Herm, Eesti Maaülikool |
5 MINUTIT PAUSI | |
14.05 – 14.30 | Võõrdepõrsaste juurdekasvu dünaamika kuivsöötmisel Varpo Vare, Eesti Maaülikool |
14.30 – 15.00 | Sigade Aafrika katku tõrjemeetmete aktsepteeritus seapidajate pool Lidiia Moskalenko, Eesti Maaülikool |
15.00 – 15.10 | PAUS ja stendiettekande preemiad |
15.10 – 15.30 | BovINE Euroopa lihaveise innovatsiooni võrgustikust Airi Külvet, Liivimaa Lihaveis |
15.30 – 15.50 | Eesti Liha tootjaorganisatsioon – võimalused ja koostöö Anu Hellenurme, Põllumajandus- ja Kaubaduskoda |
5 MINUTIT PAUSI | |
15.55 – 16.20 | Lammaste ja kitsede täppispidamine ja digitaaltehnoloogia Peep Piirsalu, Eesti Maaülikool |
16.20 – 16.45 | Eesti piimaveiste populatsiooni hindamine genoomaretusväärtuste alusel Tõnu Põlluäär, Eesti Maaülikool/Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu |
16.45 – 17.10 | Toitumuse automaatse hindamise süsteemi kasutamine piimaveisefarmis Hanno Jaakson, Eesti Maaülikool |
17.10 – 17.30 | KONVERENTSI LÕPETAMINE |
Konverentsi ettekannetega on võimalik tutvuda SIIN.
Konverentsi korraldab:
Konverentsi sekretariaat:
T: +372 5919 2019