sündmus on möödas
Konverents “Terve loom ja tervislik toit 2023”
1. märts 2023 - 2. märts 2023
FreeKorraldaja: Eesti Maaülikool, VLI
Asukoht: EMÜ peahoone, asukohaga Kreutzwaldi 1, Tartu
Konverentsi link https://terveloomjatervisliktoit.ee/
TERVE LOOM JA TERVISLIK TOIT Tervislik toit |
|
kõnejuht: Katrin Laikoja | |
09.00-10.00 | Registreerimine, tervituskohv |
10.00-10.05 | Avasõnad, tervitus Eesti Maaülikooli rektorilt |
10.05-10.35 | Waste2Taste: tööstuse kõrvalsaaduste väärtustav taaskasutus kõrgema lisandväärtusega toodeteks – Petras Rimantas Venskutonis (Kaunase Tehnikaülikool, Leedu) |
10.35-11.00 | EMÜ toiduhügieeni ja –ohutuse valdkonna teadustöö ning koostöövõimalused ettevõtetega – Mati Roasto (EMÜ) |
11.00-11.30 | Piimatootmise kõrvalsaaduste väärindamisest – Ivi Jõudu (EMÜ) |
11.30-12.00 | Teema täpsustamisel – Toivo Träss (AS Vegetein) |
12.00-13.00 | LÕUNA Stendiettekannete tutvustus |
kõnejuht: Ivi Jõudu | |
13.00-13.20 | Aiandustootmises tekkivate mahlapressjääkide kasutamine liha- ja kalatoodete väärindamisel – Reelika Rätsep (EMÜ) |
13.20-13.40 | Pihlaka pressjäägi kasutamine lihapallides – Viive Sarv (EMÜ) |
13.40-14.00 | Toore liha säilitamisel tekkivate protsesside hindamine – Alar Sünter (EMÜ) |
14.00-14.20 | Uuenduslikud kaerajoogi tehnoloogiad ja nende panus tervislike toiduainete tootmisesse – Monica Nabil Gayed Ibrahim (EMÜ) |
14.20-14.40 | Patogeenidega saastumise algpõhjuste analüüs – Mihkel Mäesaar (EMÜ) |
14.40-15.10 | KOHVIPAUS |
15.10-15.40 | Taimedes sisalduvate mürkainete kandumine inimeseni loomsete toitude kaudu – Tõnu Püssa (EMÜ) |
15.40-16.10 | Suundumused toiduohutuse juhtimissüsteemides – Katrin Laikoja (EMÜ) |
16.10-16.40 | Liivimaa Lihaveise koostöökogemustest Eesti Maaülikooli teadlastega innovatsiooniklastri projektides – Airi Külvet (Liivimaa Lihaveis MTÜ) |
PÄEVA LÕPETAMINE |
TERVE LOOM JA TERVISLIK TOIT Tervislik toit |
|
kõnejuht: Priit Päkk | |
09.30-10.00 | Registreerimine, tervituskohv |
10.00-10.30 | Somaatiliste rakku koguarvu ja erinevat tüüpi somaatiliste rakkude suhtarvu kombinatsioonide kasutamine piimakarja haldamisel – Kaivo Ilves (EMÜ) |
10.30-11.00 | Üldine põletikuvastus vastsündinud mäletsejatel – kohanemine emakavälise keskkonnaga? – Marina Koch (EMÜ) |
11.00-11.30 | Vasikate krüptosporidioos ja selle ravi halofuginoon laktaadiga – Elisabeth Dorbek-Kolin (EMÜ) |
11.30-12.00 | Nahaaluse temperatuuri mõõtva mikrokiibist – Tarmo Niine (EMÜ) |
12.00-13.00 | LÕUNA Stendiettekannete tutvustus |
kõnejuht: Ragnar Leming | |
13.00-13.10 | Parimate postrite üleandmine |
13.10-13:30 | Nutika tehnoloogia kasutamine loomade heaolu parandamiseks – Clive Phillips (Curtin University, Austraalia) |
13:30-13.50 | Astelpaju kõrvalsaadused söödalisandina loomakasvatuses – Kerttu Keir (EMÜ) |
13.50-14.10 | Kärbsevaklade söötmise mõju kesikute juurdekasvule – Varpo Vare (EMÜ) |
14.30-15.00 | KOHVIPAUS |
15.00-15.20 | Erinevate söödalisandite mõju piimalehma söömusele, toodangule ja ainevahetusele üleminekuperioodil – Priit Karis (EMÜ) |
15.20-15.40 | Lisandväärtuse andmine kohalike tõugude piimale – Liis Luter (EMÜ) |
15.40 | PÄEVA LÕPETAMINE |
Registreeri siin: https://terveloomjatervisliktoit.ee/registreerimisvorm/