Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

Konverents Terve loom, tervislik toit 2020

4. märts 2020 - 5. märts 2020

Ootame teid 4.-5. märtsil 2020 taas Tartusse, kus Eesti Maaülikooli peahoones toimub iga-aastane konverents „Terve loom, tervislik toit 2020“.

Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse teadlased tutvustavad viimaseid teadustulemusi ja arutlevad koos teiega tulevikusuundade üle.

Traditsioonide kohaselt sisustavad kaks päeva põnevad loengud, sisukad küsimused, meeldivad kohvipausid ning palju uusi kontakte.

KONVERENTSI ETTEKANDED

Konverents on kõikidele osaleda soovijatele tasuta. Lähem info SIIT. 

Registreerimine SIIN

Tulge Tartusse!

Marko Kass
Korraldustoimkonna juht

TERVE LOOM JA TERVISLIK TOIT 2020

Tervislik toit

KOLMAPÄEV, 4. märts

 Kõnejuht: Marko Kass
09.00-10.00 Registreerimine, tervituskohv
10.00-10.05 Avasõnad, tervitus Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassenilt
10.05-10.30 Toidutootmise kõrvalsaaduste väärindamine
Rajeev Bhat, Eesti Maaülikool Ivi Jõudu, Eesti Maaülikool
10.30-11.00 Tarbijate toiduohutuse alane kindlustunne ja selle mõõtmine
Ants-Hannes Viira, Eesti Maaülikool
11.00-11.30 Toiduohutuse poliitika suundumused
Hendrik Kuusk, Maaeluministeerium
11.30-12.00 Viinamarjakasvatuse kõrvalsaaduste väärindamine
Kadri Karp, Eesti Maaülikool
12.00-13.00 LÕUNA ja stendiettekannetega tutvumine
Kõnejuht: Katrin Laikoja
13.00-13.30 Listeria monocytogenes – probleemi olemus ning ohjamise võimalused
Mati Roasto, Eesti Maaülikool
13.30-14.00 Taimede kaudu toitu jõudvad mürgid
Tõnu Püssa, Eesti Maaülikool
14.00-14.30 Beebitoitude väljatöötamine koostöös maaülikooliga
Kaia Sink, Saaregurmee OÜ
14.30-15.00 Salmonelloos inimestel ning salmonellade esinemine lihatootmise ahelas
Kaisa Kuus, Veterinaar- ja Toidulaboratoorium ja Mati Roasto, Eesti Maaülikool
15.00-15.30 KOHVIPAUS
15.30-16.00 Lambapiima tootmine ja töötlemine
Annemari Polikarpus, Viinamärdi talu
16.00-16.20 Lambapiima koostis ja tehnoloogilised omadused
Vilma Tatar, Eesti Maaülikool  
16.20-16.40 Juustu soolvee kvaliteet
Helena Andreson, Eesti Maaülikool
16.40-17.00 EIT Food: kestlikud tarneahelad toorainest tarbijateni
Justin Hein, BioCC OÜ
17.00 PÄEVA LÕPETAMINE
19.00 Õhtusöök eelregistreerumisega restoranis 

 

Terve loom
NELJAPÄEV, 5. märts
Kõnejuht: Marko Kass
09.00-09.30 Kogunemine ja tervituskohv
09.30-10.00 Antibiootikumide kasutamine loomakasvatuses
Birgit Aasmäe, Eesti Maaülikool
10.00-10.30 Sugupullide sperma kvaliteedist
Peeter Padrik, Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu
10.30-11.00 Sponsorloeng (Anu Ait OÜ) Ülemineku- ja poegimisjärgse perioodi söötmine
Onno Breitsma, Biomin, Austria
11.00-11.30 Poollooduslikud rohumaad lihaveiste ja lammaste söödabaasina
Meelis Ots, Eesti Maaülikool
11.30-12.00 Euroopa Liidus registreeritud Eesti söödalisandid
Timo Jaaska, BioCC OÜ
12.00-13.00 LÕUNA ja stendiettekannetega tutvumine
Kõnejuht: Priit Päkk
13.00-13.30 Sponsorloeng (Dimedium AS) Digilahendused veiselaudas
Sven Saal, Dimedium
13.30-14.00 Mobiilirakendus veiste TRSS-i koostamiseks
Pekka Kilpeläinen, Oulu Ülikool
14.00-14.20 Lammaste käitumine ja kuumastress
Giovanni Macrone, Eesti Maaülikool
14.20-14.40 Tavatootmise ja mahesigade tervisliku seisundi ning heaolu võrdlus
Johanna Piibor, Eesti Maaülikool
14.40-15.00 Karjatamiseprojekti GrazyDaiSy tulemustest
Ragnar Leming, Eesti Maaülikool
15.00-15.20 KOHVIPAUS stendiettekande preemiad annab üle AS Dimedium
15.20-15.40 Kas piimalehmade ettesöötmine poegimiseelselt vajalik?
Meelis Ots, Eesti Maaülikool
15.40-16.00 Piimaveise söötmise kinnisperioodi lõpul
Tuomo Kokkonen, Helsinki ülikool
16.00-17.30 Paneeldiskussioon – KINNISLEHMA SÖÖTMINE – modereerib Priit Karis
17.30 KONVERENTSI LÕPETAMINE
MAK_logo