Koolitus „FSSC 22000 nõuetele vastav toiduohutuse juhtimissüsteem“
24. september 09:30 - 16:30
Koolitus: „FSSC 22000 nõuetele vastav toiduohutuse juhtimissüsteem“.
Toimumisaeg: teisipäev, 24. september 9:30 – 16:30 TASUTA
Koolituse formaat: Veebikeskkonnas Zoom
Koolituse eesmärgiks on anda osalejatele selge ja praktiline ülevaade, mida tuleb teha FSSC 22000 nõuetele vastava toiduohutuse juhtimissüsteemi väljaarendamiseks oma organisatsioonis.
Registreerumine koolitusele SIIT lingilt.
Lisainfo: Liina Laineveer, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Tel. +372 6 484 978, liina.laineveer@toiduliit.ee
PÄEVAKAVA
Moderaator ja lektor: Jussi Onoper
9.30 – 11.00 Sissejuhatus
Ülevaade toiduohutuse juhtimissüsteemide sertifitseerimisest
FSSC 22000 sertifitseerimisskeemi ülevaade
Erinevused, võrreldes teiste sertifitseerimisskeemidega
Ülevaade FSSC 22000 skeemist tulenevatest lisanõuetest, mis puudutavad tootjaid
11.00 – 11.15 Sirutuspaus
11.15 – 12.45 Ülevaade FSSC 22000 skeemist tulenevatest lisanõuetest (jätkub)
Ülevaade ISO 22000 nõuetest peatükkide kaupa
12.45 – 13.15 Lõuna
13.15 – 14.45 Ülevaade ISO 22000 nõuetest peatükkide kaupa (jätkub)
14.45 – 15.00 Sirutuspaus
15.00 – 16.30 Ülevaade Eeltingimusprogrammide lisanõuetest
Standardi rakendamise kasu ja rakendamise sammud
FSSC 22000 auditite eripärad
Koolituse kokkuvõte
Lektor: Jussi Onoper, OÜ TJO Konsultatsioonid konsultant
Koolituse tulemusena on osalejatel ülevaade FSSC 22000 v 6 sertifitseerimisskeemi ja ISO 22000:2018 standardi muutunud nõuetest.
*Korraldaja võib vajadusel teha päevakavas muudatusi
Sihtrühm ja registreerimine:
Täienduskoolitus toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.
Täienduskoolitused on tasuta sihtrühma kuulujale, kui ettevõttel on piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki.
Koolituse sihtrühm on:
– põllumajandustoodete töötlemise või turustamisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja;
– põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemise sh toidu valmistamise või töötlemisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja;
– toidu valmistamise või töötlemisega tegelev avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liige või töötaja;
– põllumajandustootjate valdkonda teenindavad isikud (nt kokkuostuga tegelevate ettevõtete töötajad);
– isikud (Fred või ettevõtte esindajad), kes koguvad teadmisi uue tegevusvaldkonna kohta;
– põllumajanduslike esindus- ja erialaorganisatsioonide (MTÜ-d, mille liikmeteks on põllumajandussaaduste töötlejad) juhatuse liikmed ja töötajad.
Koolitusel osalemise eest arvestatakse vähese tähtsusega abi (VTA). Abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 270 eurot.
Ettevõtja peab pidama tekkepõhist arvestust vähese tähtsustega abi (VTA) kasutamise üle. VTA vaba jääki saab kontrollida ka veebilehelt https://www.fin.ee/riigihanked-riigiabi-osalused-kinnisvara/riigiabi
Kui osaleja ettevõttel ei ole piisavalt VTA vaba jääki, siis on osalemise eest antav toetus riigiabi ning sellisel juhul tuleb ettevõttel esitada enne tegevuse toimumist riigiabi taotlus (vormi saab korraldajalt).
Keskmise suurusega ettevõtja korral toetatakse infopäeval või koolitusel osalemist 60%, mikro-ja väikeettevõtja korral 70% ning suurettevõtja korral 50% ulatuses osaleja kohta.
Puudujääv osa tuleb osalejal/ettevõttel endal tasuda.
MAK (Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfond