Koolitus “Lihatoodete valmistamine ja hügieen”
27. nov. 2015
Tartumaa
Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1, ruum 303
Tartumaa
LIHATOODETE VALMISTAMINE JA HÜGIEEN
Sihtrühm: väikeses koguses liha ja lihatoodete käitlejad.
Õpiväljund: koolitusel osalenu omandab teadmised liha ja lihatoodetega kaasnevatest ohtudest, säilimisaja määramise põhimõtetest, toiduohutuse tagamisest, liha konserveerimise erinevatest meetoditest, lihakonservide ja suitsuvorstide valmistamisest.
Maht: 6 akadeemilist tundi auditoorset tööd .
Toimumisaeg ja –koht: reede, 27.11.2015, Eesti Maaülikooli tehnikamaja, Kreutzwaldi 56/1, ruum 303
Õppeteenustasu: 55 eurot (sisaldab õppetööd, kohvipausi, tõendit)
Teemad
- liha ja lihatoodetega kaasnevad ohud;
- liha ja lihatoodete säilimisaja määramise põhimõtted;
- hügieeni ning toiduohutuse tagamine liha ja lihatoodete käitlemisel;
- liha konserveerimise/säilitamise erinevad meetodid;
- lihakonservide valmistamine;
- suitsuvorstide valmistamine.
Ajakava
10.00 – 11.30 õppetöö
11.30 – 12.00 kohvipaus
12.00 – 13.30 õppetöö
13.30 – 13.45 paus
13.45 – 15.15 õppetöö
Õppejõud
Mati Roasto, professor, Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi toiduhügieeni osakonna juhataja
Riina Soidla, mag (teh), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakonna lektor
Kohtade arv piiratud, VAJALIK EELREGISTREERIMINE
Maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3275, 731 3175, 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressilhttp://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/