Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

Sündmuste seeria Sündmuste seeria: Koolitus“ Piimatoodete omadused“

Koolitus“ Piimatoodete omadused“

30. juuli 2020

Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool korraldab PRIA meetme 1.1 raames koolituse Piimatoodete omadused (viitenumber 611020790509). Koolitus toimub 30.juulil kell 9.15 – 16.30, 6.augustil kell 9.00 – 16.15 ning 7.augustil  kell 9.15 – 16.15.
Koolitus toimub Müüri 3, Olustvere, Viljandi mk.

30.juuli 2020

 9.15  – 10.45 Piima teke ja selle koostis (piimavalgud, piim, kui allergeen, talumatuse tekitaja, piimarasv, piima suhkrud, ensüümid ja nende olulisus, muu koostisained)  – koolitaja Vilma Tatar, Eesti Maaülikool, õppejõud, doktorant

10.45 – 11.00 – Kohvipaus

11.00 – 12.30 –  Piima keemilised, füüsikalised omadused, eeltöötlemine ja selle mõju, nõuded vastuvõtmisel – koolitaja Vilma Tatar, Eesti Maaülikool, õppejõud, doktorant

12.30 – 12.45 – Kohvipaus

12.45 – 13.30 – Tooraine kvaliteedi määravad näitajad (happesus, temperatuur, muud näitajad (tihedus jne) – koolitaja Vilma Tatar, Eesti Maaülikool, õppejõud, doktorant

13.30 – 14.00 – Lõuna

14.00 – 15.30 – Tooraine kvaliteedi määravad näitajad (happesus, temperatuur, muud näitajad (tihedus jne). Eeltöötlemise mõju (vastuvõtmine, separeerimine, normaliseerimine, homogeniseerimine, kuumutamine)  – koolitaja Vilma Tatar, Eesti Maaülikool, õppejõud, doktorant

15.30 – 15.45 – kohvipaus

15.45 – 16.30 – Eeltöötlemise mõju (vastuvõtmine, separeerimine, normaliseerimine, homogeniseerimine, kuumutamine)  – koolitaja Vilma Tatar, Eesti Maaülikool, õppejõud, doktorant

 

6.august 2020

 9.00  – 10.30 Praktiline tegevus kooli õppetööstuses: Fermenteeritud piimatoodete valmistamine (juust, jogurt) – koolitaja Edgar Lepman, Olustvere TMK, õppetööstuse juhataja

10.30 – 10.45 – Kohvipaus

10.45 – 12.15 –  Praktiline tegevus kooli õppetööstuses: Fermenteeritud piimatoodete valmistamine (juust, jogurt) – koolitaja Edgar Lepman, , Olustvere TMK, õppetööstuse juhataja

12.15 – 12.45 – Lõuna

12.45 – 14.15 – Praktiline tegevus kooli õppetööstuses: Fermenteeritud piimatoodete valmistamine (juust, jogurt) – koolitaja Edgar Lepman, , Olustvere TMK, õppetööstuse juhataja

14.15 – 14.30 Kohvipaus

14.30 – 16.00 – Praktiline tegevus kooli õppetööstuses: Fermenteeritud piimatoodete valmistamine (juust, jogurt) – koolitaja Edgar Lepman, , Olustvere TMK, õppetööstuse juhataja

 

7.august 2020

 9.15  – 10.45 – Praktiline tegevus kooli õppetööstuses: Piimatoodete valmistamine (või) – koolitaja Edgar Lepman, , Olustvere TMK, õppetööstuse juhataja

10.45 – 11.00 – Kohvipaus

11.00 – 12.30 –  Praktiline tegevus kooli õppetööstuses: Piimatoodete valmistamine (või) – koolitaja Edgar Lepman, , Olustvere TMK, õppetööstuse juhataja

12.30 – 13.00 – Lõuna

13.00 – 14.30 – Piimatooted (nõuded, klassifikatsioon, tehnoloogia, iseärasused, omadused), Piim (joogi, täispiim jne.), Fermenteeritud tooted (jogurt, juust, muud (keefir, hapendatud pett, hapukoor, kohupiim jne), Või  – koolitaja Edgar Lepman, , Olustvere TMK, õppetööstuse juhataja

14.30 – 14.45 Kohvipaus

14.45 – 16.15 – Piimatoodete pakendamine ja märgistus (erinevad pakendid piimatoodete pakendamisel, nende omadused. Pakendite mõju toodete säilimisele. Piima pakendamist ja märgistust reguleeriv seadusandlus).  Oluline info, mida on vaja teada piimatoodete müümisel – koolitaja Edgar Lepman, , Olustvere TMK, õppetööstuse juhataja

Õppekava

 

 

 

MAK_logo