Koolitus „Piimatooted ja nende omadused“
8. aug. 2017
Päevakava 08.08.2017
9.00 – 11.00 – Piima koostis ja omadused (Piima koostis. Üksikute koostisosade tähtsus piimatoodete valmistamisel. Piima füüsikalised, keemilised, bakteritsiidsed omadused. Külmumistäpp. Piima omadusi mõjutavad tegurid) – Vilma Tatar
11.00 – 11.15 kohvipaus
11.15 – 13.15 – Piima koostis ja omadused (Piima koostis. Üksikute koostisosade tähtsus piimatoodete valmistamisel. Piima füüsikalised, keemilised, bakteritsiidsed omadused. Külmumistäpp. Piima omadusi mõjutavad tegurid) – Vilma Tatar
13.15– 13.45 – Lõuna
13.45 – 15.45 – Piima koostis ja omadused (Piima koostis. Üksikute koostisosade tähtsus piimatoodete valmistamisel. Piima füüsikalised, keemilised, bakteritsiidsed omadused. Külmumistäpp. Piima omadusi mõjutavad tegurid) – Vilma Tatar
15.45– 16.00 kohvipaus
16.00 – 18.00 – Piimatoodete pakendamine ja märgistus (Erinevad pakendid piimatoodete pakendamisel. Nende omadused. Pakendite mõju toodete säilimisele. Piima pakendamist ja märgistust reguleeriv seadusandlus. Laktoosi käärimine, valkude koagulatsioon Nende omadused. Pakendite mõju toodete säilimisele) – Vilma Tatar
Päevakava 15.08.2017
9.00 – 11.00 – Piimatoodete säilitamine ja realiseerimisajad (Toiduainete säilitamise põhialused. Piimatoodete säilitamistingimused ja kontroll. Temperatuur, õhuniiskus, valgus, hügieenitingimused. Kestvuskatsed ja realiseerimisaja). Oluline info, mida on vaja teada piimatoodete müümisel – Vilma Tatar
11.00 – 11. 15 – kohvipaus
11.15 – 13.15 – Praktiline toodete valmistamine kooli õppetööstuses (Piimatoodete valmistamise tehnoloogiline protsess (Hapupiima, hapendatud peti, keefiri, jogurti, probiootiliste hapupiimajookide tehnoloogia. Kohupiima, kodujuustu, hapukoore tehnoloogia) – Vilma Tatar
13.15 -13.45 – Lõuna
13.45 – 15.45 – Praktiline toodete valmistamine kooli õppetööstuses (Piimatoodete valmistamise tehnoloogiline protsess (Hapupiima, hapendatud peti, keefiri, jogurti, probiootiliste hapupiimajookide tehnoloogia. Kohupiima, kodujuustu, hapukoore tehnoloogia) – Vilma Tatar
15.45 – 16.00 – Kohvipaus
16.00 – 18.00 – Praktiline toodete valmistamine kooli õppetööstuses (Piimatoodete valmistamise tehnoloogiline protsess (Hapupiima, hapendatud peti, keefiri, jogurti, probiootiliste hapupiimajookide tehnoloogia. Kohupiima, kodujuustu, hapukoore tehnoloogia) – Vilma Tatar
Päevakava 16.08.2017
8.00 – 10.00 – Piimatoodete säilitamine ja realiseerimisajad (Toiduainete säilitamise põhialused. Piimatoodete säilitamistingimused ja kontroll. Temperatuur, õhuniiskus, valgus, hügieenitingimused. Kestvuskatsed ja realiseerimisaja). Oluline info, mida on vaja teada piimatoodete müümisel – Vilma Tatar
10.00 – 10. 15 – kohvipaus
10.15 – 12.15 – Praktiline toodete valmistamine kooli õppetööstuses (Piimatoodete valmistamise tehnoloogiline protsess (Hapupiima, hapendatud peti, keefiri, jogurti, probiootiliste hapupiimajookide tehnoloogia. Kohupiima, kodujuustu, hapukoore tehnoloogia)) – Vilma Tatar
12.15 -13.00 – Lõuna
13.00 – 15.00 – Praktiline toodete valmistamine kooli õppetööstuses (Piimatoodete valmistamise tehnoloogiline protsess (Hapupiima, hapendatud peti, keefiri, jogurti, probiootiliste hapupiimajookide tehnoloogia. Kohupiima, kodujuustu, hapukoore tehnoloogia)) – Vilma Tatar
15.00 – 15.15 – Kohvipaus
15.15 – 17.15 – Praktiline toodete valmistamine kooli õppetööstuses (Piimatoodete valmistamise tehnoloogiline protsess (Hapupiima, hapendatud peti, keefiri, jogurti, probiootiliste hapupiimajookide tehnoloogia. Kohupiima, kodujuustu, hapukoore tehnoloogia)) – Vilma Tatar