Koolitus Toidusektori tootearenduspäevad 2024 – II Tootearendupäev
6. juuni 09:50 - 15:45
Toimumisaeg: N 6. juuni
Läbiviija: Eesti Kaubandus-Tööstuskoda
Toimumiskoht: Veebiplatvormi Teams vahendusel
Eesti Toiduainetööstuse Liit korraldab ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoda viib läbi
Tootearendupäevade 2-päevase koolituse”, mille eesmärgiks on koolitada ettevõtteid
tootearenduse valdkonnas ja aidata seeläbi nende toodete konkurentsivõimet tõsta
Osalemine Tootearenduspäeval on TASUTA (Kui ettevõttel on piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki), aga väga oluline on registreerimine SIIT LINGILT
II Tootearenduspäeva kava
6. juuni 2024
Veebis Teams platvormil:
9.30 – 9.50 Sisselogimine ülekandelingile eelneva registreerimise alusel
9.50- 10.00 – Tervitussõnad ja sissejuhatus päeva moderaatori poolt
10.00- 10.45 – Muutuvad karjääriteekond tootearendajatele (1 akadeemiline tund)
Anna Gramberg, kärjäärinõustaja ja koolitaja, Tulevikupilt OÜ.
Anna on töötanud karjäärinõustamise valdkonnas 2013.aastast, koolitanud karjääriplaneerimise ja eneseanalüüsi teemadel nii noori kui ka täiskasvanuid ning jaganud väljatöötatud metoodikaid teistele karjäärispetsialistidele. Oma töös tugineb teadmistele ja praktikatele, mis lähtuvad kaasaegsest karjääriteadusest ning hoides kätt pulsil töömaailma suundumustel. Annal on karjäärinõustaja tase 6. kutse ning ta on Eesti Karjäärinõustajate Ühingu juhatuse liige. Loe täpsemalt: https://annagramberg.com/
10.45- 12.15 Praktiline töötuba karjäärimuutuste juhtimiseks organisatsioonis
(2 akadeemilist tundi, täismahus praktilised ülesanded)
Anna Gramberg, kärjäärinõustaja ja koolitaja, Tulevikupilt OÜ.
Ettevõtted peavad tänastes oludes tegema sagedamini inimeste tööelu muutvaid ja mõjutavaid otsuseid ning samas toetama oma töötajaid muutustega kohanemisel. Teisalt tulevikku vaatavalt ette mõtlema, kuidas kiirete arengutega kaasas käimiseks tööd ümber kujundada ning organisatsioonile vajalikke oskustega töötajaid tagada.
Töötajal tuleb valmis olla käigu pealt uusi oskusi omandada ja neid omas töös rakendada, vajadusel liikuda teistsugusesse tööalasesse rolli või hoopis töökoha kaotamisega ette võtma suurem karjäärimuutus.
12.15-12.45 Lõunapaus
12.45-13.30 Kogemuslugu: Kärjääriteekond toidusektoris ja väljas (1 akadeemiline tund)
Marek Viilol, SALVEST, ekspordijuht
13.30- 14.15 Kogemuslugu: Kollageeniampsudega laia maailma(1 akadeemiline tund)
Anniki Telling, Karin Telling, ROSENA
14.15-15.00 Sisekommunikatsiooni tööriistad tootearendajate kasutuses
(1 akadeemiline tund, kogu ulatuses praktilised harjutused)
Tegemist on interaktiivse töötuba, kus osalejad saavad arendada oma praktilisi suhtlemisoskusi meeskonnakeskkonnas. Keskendutakse järgmisele:
- Kuidas erinevate suhtlusstiilide tuvastamine aitab lahendada 50% suhtlusprobleemidest?
- Meeskonna suhtlusrutiinid – mis on vajalik ja mida on ’’tore’’ omada?
- Õigete vahendite kasutamine organisatsioonis suhtlemiseks.
Vija Valentukonytė Urbanavičienė, sisekommunikatsiooni ekspert ja praktik
Vijal on üle 10-aastane kogemus sisekommunikatsioonis. Ta on pühendanud oma teadmisi ja oskusi Hollandi pangale ING, Leedu Energiaettevõttele (Lithuanian Power Company), Barclays-ile ja hiljuti ka Telia-le. Vija on võitnud kaks ülemaailmset IABC Gold Quilli auhinda muutuste ja organisatsioonikultuuriprogrammis (Washington, DC). 2017. aastal pärjati ta „PR Impact“ ja Parima Personali Praktika auhinnaga.
Täna konsulteerib Vija erinevate kohalikke ja rahvusvahelisi ettevõtteid, mis on pidevas muutuses ning vajavad sisekommunikatsiooni strateegilisi plaane. Ta on nii koolitusprogrammide juht kui sage konverentsidel kõneleja.
15.00 Koolituspäeva lõpp
Koolituspäeva moderaator on Kaur Orgusaar, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja kommunikatsioonijuht
Kaur Orgusaar töötab kaubanduskojas kommunikatsioonijuhina ja on eelnevalt töötanud turundusdirektorina. Ta omab mitmekesist tausta personalivaldkonnas, turunduses ning ürituste korraldamises. Kaur on õppinud reklaami ning suhtekorraldust ja tegelenud kommunikatsiooni maailmas juba üle 10 aasta. Täpsem info: https://www.linkedin.com/in/kaurorgusaar/
Koolituspäeva pikkus: 6 akadeemilist tundi, millest 3 tundi on praktilisi harjutusi
Koolituspäeval osaleja omandab järgmised teadmised/oskused:
– Muututvad karjääriteekonnad tootearendajale
– Kuidas karjäärimuutusi edukalt organisatsioonis juhtida?
– Karjäärimuutja kogemuslugu fookusega miks toidusektor paelub teistest enam?
– Kuidas luua ja üleval hoida aktiivset kogukonda ning mida oleks sel toidusektoril õppida?
– Praktilised tööriistad ja meetodid, kuidas luua kogukonda 0st
Koolitus toimub MAK meetme “Teadmussiirde ja teavituse raames, toetab Euroopa Liit.
Täienduskoolitus on sihtrühma kuulujale tasuta, kui ettevõttel on piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki. Koolitusel osalemine on vähese tähtsusega abi.
Täienduskoolituse puhul toetatakse (sihtrühma kuuluvad) põllumajandustoodete tootmise, töötlemise või turustamisega, põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemisega, sealhulgas toidu valmistamise või töötlemisega, seotud või nimetatud tegevusega tegelevat füüsilisest isikust ettevõtjat ja tema töötajat, eraõigusliku juriidilise isiku osanikku, aktsionäri, liiget, juhtorgani liiget ja tema töötajat ja toidu valmistamise või töötlemisega tegelevat avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liiget või töötajat.